Şili Varını Yoğunu Güneş Enerjisine Yatırıyor

Bilinen en temiz ve sınırsız enerji kaynağı geleceğini garanti altına almak isteyen her ulusun tartışmasız tek çıkar yoludur. Sürdürülebilir gelecek için en dikkate değer adımlar şu anda Şili’de atılıyor. Yenilenebilir Enerji Merkezinin yayınladığı rapora göre geçen sene ekim ayından bu yana Şili 3.1 gigavat gücünde güneş enerji yatırımı onaylandı ve 908 megavat değerinde yatırım da onay için bekliyor.

 

Sadece 1 sene için akıl almayacak büyüklükteki bu yatırım rakamları Şilinin ne kadar ciddi olduğunu kanıtlıyor. Dünya üzerinde en yüksek güneş enerji potansiyeline sahip yerlerden biri olan Atacama Çölünde dev yatırımlar yapan Şili rüzgar enerji yönünden de çok şanslı.

 

Şu ana kadar 3.8 gigavat rüzgar enerjisi yatırımına ulaşan Güney Amerika ülkesi bereketli topraklarının sunduğu her yenilenebilir enerji imkanında da faydalanıyor. Kısa zamanda enerji üretim tesislerinin tamamını yenilenebilir enerji üzerine kurgulamak isteyen ülke 2030 yılından önce %100 yenilenebilir enerji hedefine ulaşacak.

www.limitsizenerji.com

28.01.2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR