Çin’de bankalara rüzgar ve güneş uyarısı

Çin’deki aşırı kapasite sorunu finansal düzenleyicileri önlemler almaya yönlendiriyor.

 

Çin Bankacılık Düzenleme Kurumu ülkedeki bankaları bazı sektörlerdeki ekonomik çöküş ve aşırı kapasite sorunlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

 

Çin medyası tarafından verilen haberlere göre kurumun uyarısında rüzgar ekipmanları ve fotovoltaik sektörü ile birlikte emlak, inşaat makineleri ve demir-çelik sektörleri bulunuyor.

 

Analistlere göre ise bu sektörlerin vadesi gelmemiş kredi borçları 30 ila 40 trilyon yüen (4.83 ila 6.44 trilyon dolar) civarında iken bazı bankaların temkinli olmasına rağmen bu borç henüz yönetilebilir durumda.

 

China Daily tarafından verilen habere göre ise Çin Kalkınma Bankası Başkanı Chen Yuan, bankasının güneş enerjisi sektöründeki risklere karşı koruyuculuk üstleneceğini ifade ederken, güneş paneli üreticilerine yeni borç verilmesini sınırlayacaklarını söyledi.

 

Ülkenin en büyük panel üreticileri Yingli Green, Trina Solar ve Canadian Solar ile polisilikon ve wafer üreticileri GCL-Poly ve Daqo New Energy 2012`de önemli oranda zarar açıklamış fakat 2013 için kar öngörüsünde bulunmamışlardı.

www.yesilekonomi.com

05.04.2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR