Güneş Enerjisi Projesine Destek

Malatya İnönü Üniversitesi`nin (İÜ) Güneş Enerjisi Projesi`ne ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği`nden destek geldi.

 

ODTÜ öğrencisi, mezunu ve akademisyeni Malatyalıları bir araya getiren ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği`nin 7. olağan genel kurul toplantısında, İnönü Üniversitesi tarafından imzalanan 5 MW`lık Güneş Enerjisi Santrali protokolü konuşuldu. Ankara`da ODTÜ Vişnelik Tesisleri`nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği Kurucu Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çelik, İnönü Üniversitesi Güneş Enerjisi Santrali hakkında değerlendirmelerde bulunarak üniversite yönetimine teşekkür etti.

 

Dernek Başkanı Ali Çelik, "Geçtiğimiz dönem üyelerimizin mesleki ve akademik tecrübeleri sayesinde gerçekleştirdiğimiz sektör incelemeleri çalışmaları ile kamuoyunda bir bilinç oluşturduğumuza inanıyorum. Özellikle enerji alanında ODTÜ Güneş Enerjisi Araştırma Merkezi`nin (GÜNAM) katkılarıyla yürüttüğümüz çalışmaların Malatya`da sonuç bulduğunu görmek bizleri oldukça sevindirdi. Geçtiğimiz günlerde Malatya İnönü Üniversitesi`ne yapılacak olan güneş Enerjisi Santrali Protokolü`nün imzalanması haberini okuduğumuzda bu sevincimiz daha da katlandı. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye`nin en büyük kurulu güce sahip 5 MW`lık güneş enerjisi santralinin Malatya`ya kuruluyor olması bizleri oldukça heyecanlandırmıştır. Biz ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği olarak, ODTÜ GÜNAM ile yaptığımız iş birlikteliği ve özel sektördeki güçlü temsilcilerle olan diyalogumuz sayesinde Malatya`da bu projenin hızla hayata geçmesinde katkı sahibi olduğumuzu düşünüyorum. Ancak burada en büyük teşekkürü başta İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik olmak üzere, İnönü Üniversitesi yönetiminin hak ettiğini düşünüyorum. Sayın Rektörümüzün ve rektör yardımcılarımızın projeye sahip çıkmaları, projenin hayata geçmesini sağlamıştır. Ayrıca projenin başlangıcından son bulmasına kadar tüm detaylarıyla bizzat ilgilenen Turgut Özal Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özgen`e de çok özel teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

 

Çelik, "ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği olarak ise güneş enerjisi alanında Malatya`ya sağlamış olduğumuz bu destekten ötürü ODTÜ GÜNAM Başkanı Prof. Dr. Raşit Turan ve yönetimine Malatya adına ben teşekkür ediyorum. Benzeri şekilde bu süreçte sık sık bir araya geldiğimiz NUROL Holding yöneticilerine de Malatya iline gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. İhaleyi alarak protokol imzalayan ANEL şirketinin de büyük bir heyecan içerisinde olduğunu düşünüyorum. Temennim bir an önce santral kurulumunu gerçekleştirmeleridir. Yapılacak olan 5 MW`lık Güneş Enerjisi Santrali Malatya ve ülkemiz için büyük bir kazanımdır. Yaklaşık bin 650 evin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek güce sahip olan bu santralin, Enerji Bakanlığı`nın ve EPDK`nın sağlayacağı teşviklerle, yakın zamanda kapasitesini iki katına kadar çıkarmasını ve hastanenin tüm elektrik ihtiyacını gidermesini temenni ediyorum. Diliyorum ki bu çalışmalar Malatya`da birçok alanda hayata geçer ve kayısı diyarı olarak tanınan memleketimiz artık bu sıfatının yanı sıra enerji üssü olarak anılmaya başlar" ifadelerini kullandı. MALATYA (İHA)

www.haberler.com

06.11.2013

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR