Enerji tasarrufu için led kullanımı önemli

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Enerji Sektör Kurulu, 17 Şubat Pazartesi günü Enerji Sektör Zirvesi düzenledi.

 

MÜSİAD Bursa Şube Merkezinde geçekleştirilen toplantıya Bursa`da enerji sektöründe yer alan firmaların temsilcileri katıldı. MÜSİAD Bursa Şubesi Enerji Sektör Kurulu Başkanı Ş. Eren Ertoksöz`ün "Neden Led Ampuller Kullanılmalı?" başlıklı sunumuyla katıldığı toplantıda katılımcılara bir de elektrik ve enerjiye yönelik hazırlanmış belgesel sunumu yapıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Bursa Şubesi Sektör Kurulları Başkanı Kemal Ermiş, "Enerjiyi iyi kullananlar hep bir adım öndedir. Biz ülke olarak da enerjiyi iyi kullanmanın yolunu bulmalıyız. Bu toplantılar makro ölçekte değilse bile mikro düzeyde bilinçlenme sağlamak amacı taşımaktadır" dedi.

 

Sunumunda elektriğin tarihsel gelişimi hakkında bilgiler paylaşan Ş. Eren Ertoksöz, floresan ve led floresan arasındaki farkları vurgulayarak enerji tasarrufu sağlamanın yanında sağlık için de led floresan kullanımının önemli olduğunu belirtti.

 

Led`in geleceğin teknolojisi olduğunu söyleyen Ertoksöz, "Ülke olarak en fazla tasarrufa ihtiyaç duyduğumuz alan enerjidir. Enerji tüketimimizin yüzde 97`sini ithal eder pozisyondayız. İlk maliyetleri yüksek olsa da led teknolojisi uzun vadede floresana göre 3 te bir oranında tasarruf sağlıyor" şeklinde konuştu.

www.bursadabugun.com

18.02.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR