Bisikletiyle 10 ayda, 23 bin kilometre yol katedecek …

Rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına dikkati çekmek için ülkesi Bulgaristan dan bisikletiyle yola çıkan Vyacheslav Stoyanov, 10 ayda 23 bin kilometre yol katedecek.

 

Bulgaristan dan 45 gün önce yola çıkarak Akdenize kıyısı bulunan ülkeleri gezmeyi amaçlayan 36 yaşındaki Bulgar tasarımcı Vyacheslav Stoyanov, 6 bin kilometre yol alarak Türkiye ye geldi.

 

Stoyanov, Banvit Spor Kulübü tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, yolculuğunu İtalya da tamamlayacağını, bunun için 10 ayda 23 bin kilometre daha yol katedeceği bildirdi.

 

Doğa ile ilgili sorunlara dikkat çekmeyi amaçladığını vurgulayan Stoyanov, özellikle geri dönüşüm programlarını çok önemsediğini ifade etti.

 

Bandırma da özel bir şirket tarafından faaliyete geçirilmesi planlanan, ancak belediyenin açtığı dava sonucunda lisansı durdurulan Termik Santral hakkında düşüncelerini de paylaşan Stoyanov, şöyle konuştu : Rüzgar ve güneş enerjisi dışındaki enerji üretim alanları insanlar için olumlu sonuçlar vermeyecek. Kullanılacak enerji güneş enerjisi olması gerekli. Şu dönemde en kaliteli enerji, rüzgar ve güneşten elde edilmekte. AB şu anda Afrika da bir çöle dünyanın en büyük güneş enerjisi santralini kuruyor. Buradaki enerjiyi Avrupa ülkelerine iletecek. Güneş ve rüzgar enerjileri hem çevreye duyarlı hem de insan sağlığına zarar vermeyecek enerjiler. Bu nedenle termik santrali şehrinize kurmak isteyen kişilerle görüşüp bu yatırımlarından vazgeçmelerini ve yerine daha sağlıklı yatırımlar olan rüzgar ya da güneş enerjisiyle ilgili bir tesis yapmalarını istemelisiniz.

www.zaman.com.tr / 06.02.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR