Enerji Bakanı Taner Yıldız : Türkiye yi büyütecek enerji kaynaklarından vazgeçmem.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye nin büyümesine katkı sağlayacak bütün enerji kaynaklarından vazgeçmeyeceğini söyledi.

 

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen Özel Sektör HES Projeleri Toplantısı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü nde yapıldı. Toplantıya Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kamu kurumu genel müdürleri ve özel kurum temsilcileri katıldı.

 

Programda ilk olarak söz alan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, yenilenebilir enerji kaynaklarının önemine dikkat çekerek, "Dünyada artan nüfus karşısında petrol, kömür ve doğalgaz rezervleri yakın bir zamanda tükenecek. Bu nedenle yenilenebilir enerji kaynaklarının önemi gün be gün artıyor. Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de yenilenebilir enerji kaynaklarına büyük önem verilmektedir. Yeşil enerji kaynakları rüzgar ve güneş enerjisiyle karşılaştırıldığında Hidro Elektrik Santrali nin (HES) önemi ekonomik olması açısından büyük önem arz etmektedir. Enerji açısından dışa bağımlı bir ülke olmamız nedeniyle, yerli enerji kaynaklarının devreye sokulması elzemdir." diye konuştu.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise ülkenin HES (Hidrolik Enerji Santrali), Rüzgar Elektrik Santrali (RES) ve nükleer enerjiye ihtiyacı olduğunu ifade etti. Yıldız, "Ben HES den de RES den de nükleer enerjiden de vazgeçemem. Türkiye nin büyümesini karşılayacak bütün enerji kaynaklarının hiçbirinden vazgeçemem. Yargıyla da alakalı konularda çok fazla enerjimizi harcamadan mutlaka ülkemizi seven yargı mensuplarına da bu konunun tüm detaylarını açıklamamız lazım. Yasama, yürütme, yargıyla hep beraber bu konu hakkında uzlaşı içinde olmazsak Türkiye nin zenginliklerini boşa akıtmış olacağız. Çok tahrip olan yerlerde de özellikle HES lerde hem özelde hem de kamuda vazgeçmeyi bilmeliyiz. Ben çok cesaretli bir şey söylüyorum. Tüm HES lerin faaliyete geçmesini isterim, yani çevreyle ekolojik dengeyle uyumlu olduğu takdirde. Uyumlu değil ise biz bunlardan da vazgeçmeyi biliriz." dedi.

 

İki bakanın konuşmasının ardından basına kapatılan toplantıda, özel kurum temsilcileri ve kamu kurumları genel müdürleri ile HES projelerinin teknik konuları hakkında bilgi alışverişinde bulunulduğu öğrenildi. Ankara / www.stargundem.com / ekonomi / 29.07.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR