BAKAN YILDIZ: SEÇİM GÜNÜ ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETLERİNİN İZİNLERİ İPTAL EDİLDİ, HERKES GÖREVİNİN BAŞINDA OLACAK

 

Bakan Yıldız, NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen`in sorularını yanıtladı.

 

"SEÇİM GÜNÜ TÜM ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETLERİ İŞ BAŞINDA OLACAK"

 

Bakan Yıldız, seçim günü sandık güvenliğini tehdit edecek bir risk görüp görmemesine ilişkin bir soru üzerine, "Öncelikle AK Parti (nin sanki bundan önceki seçimlerde de hak etmediği bir oyu alacak gibi bir his doğuruyorlar. Bu çok ama çok yanlış. Ben diğer siyasi partilerimizin de böyle bir yola başvuracağına inanmıyorum. Birçok senaryo kuruluyor, bunların bir kısmı gerçeğe dayalı. Elektrikler kesilecekmiş de... Cep telefonuma bir çok mesaj geliyor. Kayseri ve birçok ilde CHP`ye olan oylar yakılacakmış, yakılırken gizli kameraya çekilecekmiş. Böyle saçma bir şey olabilir mi? Her bir parti sandıkların sahip çıkacak ve sandıklarıyla ilgili de gerçek oylarını koruyacak. Seçim günü için tüm elektrik dağıtım şirketlerinin izin günlerinin iptal edilmesindeki ama bütün spekülasyonları ortadan kaldırmaya yönelik. Herkes görevinin başında olacak" şeklinde konuştu.

 

"YAĞMUR YAĞIYORMUŞ GİBİ DAVRANMAK DOĞRU OLMAZ"

 

"Yağışların azlığı, kuraklık riskini tartışmaya açtı. Enerji barajları açısından durumu ele almak gerekirse, yağışların azlığı, enerji üretimini sıkıntıya sokacak boyutta mı? Halka bu durumun yaratabileceği sıkıntılar için çağrınız?" şeklindeki bir soru üzerine Bakan Yıldız şu ifadeleri kullandı:

 

"Enerji açısından su kaynaklarının daha az kullanılma ihtimalini görüyoruz. Yağmur yağıyormuş gibi davranmak doğru olmaz. Biz şu anda barajlarımızdaki suyu muhafaza etmeye ve depolamaya çalışıyoruz. Yazı çok rahat geçirmeyeceğimiz görülüyor. Şu anki veriler sudan elde edemediğimiz enerjiyi doğalgaz gibi diğer kaynaklardan elde etme yönünde gelişiyor. Bu da bizim istemediğimiz bir durum. Barajlardaki suyun azalması maliyetlerimizi artıracak. Bu yaz sudan elde ettiğimiz avantajı biraz daha az kullanacağız gibi geliyor."

 

"FİYAT AYARLAMALARINI SEÇİME BAĞLI OLARAK YAPMIYORUZ"

 

Seçimler sonrasında elektrik-doğalgaz fiyatlarında bir artışın beklenip beklenmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine, "Bununla ilgili çalışmalar Cuma akşamı tamamlanacak. Şuanda arkadaşlarımızda çalışıyorlar. Fiyat ayarlamalarını seçime bağlı olarak yapmıyoruz. Şu anda hesaplar çıkmadan herhangi bir şey söylemem mümkün değil. Şuanda hesaplar tam olarak çıkmadan bir şey söylemem mümkün değil" dedi. ANKARA (ANKA)

www.haberx.com

26 Mart 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR