Frankfurt`ta aydınlatma ve bina hizmetleri teknolojisi fuarı sona erdi

Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği (AGİD) Başkanı Fahir Gök, Avrupalı şirketlerin maliyetler daha düşük olduğu için üretimde Türkiye`yi seçtiğini ifade ederek, Türkiye`nin, Avrupa`ya olan coğrafi yakınlığı sayesinde dağıtım merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi.

 

Aydınlatma ve bina hizmetleri teknolojisi alanında dünyanın en büyük fuarı olarak kabul edilen "Light & Building" Frankfurt Uluslararası Aydınlatma, Mimari Çözümler ve Teknoloji Fuarı sona erdi. Almanya`nın Frankfurt kentinde düzenlenen fuara bu yıl Türkiye`den 49 firma katıldı.

 

Fuarla ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtlayan AGİD Başkanı Gök, fuardan Türk ürünlerine gösterilen ilgiden memnun olarak ayrıldıklarını belirterek, "Aydınlatma sektörünün tüm aktörlerinin bir araya geldiği çok önemli bir buluşma noktası olan bu fuarda, yeni teknolojilerin sergilenmesi ve sektörün buluşması için uygun bir ortam oluşmuştur" dedi.

 

Gök, fuarın Türk aydınlatma sektörü için yeni pazarların bulunmasına katkısının büyük olduğunun altını çizerek, "Sektörümüz için çok başarılı bir tanıtım faaliyeti gerçekleştirdik. Avrupalı şirketler maliyetler daha düşük olduğu için üretimde Türkiye`yi seçiyor. Avrupa`ya coğrafi yakınlığımız nedeniyle dağıtım merkezi olma yolunda hızla ilerliyoruz" diye konuştu.

 

İki yılda bir düzenlenen Aydınlatma Fuarı`na altıncı kez katıldıklarını ifade eden Moonlight Aydınlatma şirketinin sahibi Bekir Sıtkı Heper, fuarda LED sektörünün ne kadar geliştiğinin ve yaygınlaştığının çok açık bir şekilde ortaya çıktığını ifade ederek, "Avrupa ile rekabet edebilecek bilgi ve birikime sahibiz. Türkiye gelecekte daha iyi noktalara gelecek. Kaliteli ve belli standarda sahip ürünler yaparsanız, bu ürünü satmanız çok kolay" dedi.

 

Türkiye`nin Avrupa`ya bir karış mesafede olduğunu hatırlatan Heper, "Her şeyi üretmek gerekmiyor. Doğru ürünü doğru yerden almanız gerekiyor. Tasarım öğrencilerine burs vererek destekliyoruz. Üniversitelerin tasarım bölümleri ile işbirliği içerisindeyiz" ifadesini kullandı.

 

Emfa Ticaret Müdürü Recep Çayıroğlu da aydınlatma dünyasında yaşanan son yeniliklerin bu fuarda görücüye çıktığını kaydederek, "Aydınlatma piyasasında ileri düzeyde kaliteli ürünler yapabilen ülkelerin başında geliyoruz. Bilgisayarla kumanda edilebilen ürünler rağbet görüyor" dedi.

 

Türkiye`nin inşaat sektöründe çok yol aldığını belirten Çayıroğlu, "Birçok araç gerecin otomasyona bağlandığı, son teknolojiyi kullanan akıllı evler çıktı. Ayakta kalabilmek için artık akıllı ev teknolojisine yatırım yapmanız gerekiyor" diye konuştu.

 

Fuarda, LED teknolojileri, akıllı ölçümleme ve akıllı şebekeler ile akıllı elektrik kullanımına ilişkin ürünler sergilendi. Aydınlatma, akıllı bina teknolojileri ve binaların enerji tüketimi ile aynı zamanda konfor seviyesinin artışı konularında çözümlerin tanıtıldığı fuarın bu yılki teması sürdürülebilirlik, iklim koruma ve enerji verimliliği oldu.

www.timeturk.com

04.03.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR