Güneş Enerjisi İle Çalışan Dünyanın En Büyük Gemisi

Güneş enerjisi ile çalışan dünyanın en büyük gemisi MS Turanor PlanetSolar, Yunanistan’ın Korinthos Limanı’na demir attı.

 

Güneş enerjisi ile çalışan dünyanın en büyük gemisi Perşembe günü, Yunanistan’ın Korinthos Limanı’na demir attı.

 

Arkeolojik misyon çerçevesinde Yunanistan’a gelen MS Turanor PlanetSolar isimli gemi dünyanın çevresini dolaşan ilk güneş enerjili gemi olma özelliğine sahip. 31 metre uzunluğundaki katamaran, İsviçreli PlanetSolar SA şirketine ait ve bugün için Cenevre Üniversitesi’nin yüzer laboratuarı olarak kullanılıyor.

 

Geminin yüzeyini kaplayan 500 metrekarelik fotovoltaik paneller 93 kilowatt güç üreterek geminin elektrikle çalışan dört motorunu besliyor. Geceleri ise gemi 8,5 ton ağırlığındaki lityum akülerinden gerekli enerjiyi alıyor.

 

Turanor ismi ise “Yüzüklerin Efendisi” adlı romandan esinlenerek gemiye verilmiş ve “Güneşin Gücü” anlamına geliyor.

 

2010 yılı Mart ayında denize indirilen gemi, aynı yılın Eylül ayında dünyanın çevresini dolaşmak üzere Monako’dan yolculuğa başladı. 584 gün sonra Monako’ya geri dönen gemi dünyanın çevresini dolaşan ilk güneş enerjili gemi oldu.

 

Turanor gemisi şu anda bir arkeolojik araştırmaya katılıyor. İlgili araştırma Cenevre Üniversitesi’nin İsviçre Arkeoloji Okulu ve Yunanistan Deniz Araştırmaları Merkezi ile işbirliği çerçevesinde yürütülüyor.

 

Gemi Hakkında

Global enerji krizi bu gün ve bilim adamları güç gereksinimleri sağlamak için ALTERNATİF yollar ile geliyor sıcak bir tartışma konusudur. Biz birkaç gün geri uçan rüzgar değirmeni kapsadığını ve enerji üretimi için yenilikçi yöntemler ile geliyor tutmak. Bazıları daha büyük bir ölçekte kullanılabilecek birden fazla kişi için enerji sağlamak da, bazı projeler kişiler odaklanır ve tek bir ev ya da bir taşıt için güç sağlar. Güneş enerjisi artık oldukça uzun bir süre için yaklaşık edilmiş ve çok yönlü ve enerji uyarlanabilir kaynağı olarak çıkıyor. Bugün dünyanın en büyük güneş enerjili gemi sunmak. Adından da anlaşılacağı gibi, yeni bir fikir değil. Ancak, çünkü şeylerin ölçek etkileyici. PlanetSolar güneş enerjisi üzerinde çalışan bu gemi ile geldi. Geminin 31m bir uzunluğa ve 15 m bir genişliğe sahiptir. Yaratabileceği kaç kilowatt bir tahmin almak ister misiniz? İşte bir ipucu, motor 20 kW civarında gerektirir. Gemi güneş enerjisinin neredeyse 103.4 kW yakalamak mümkün! Bu gerekli olandan daha beş kat daha fazladır. Motor 15 kpH veya 9Mph eşittir ve gemi iki kat daha hızlı gitmek mümkün olup 8 knot ortalama hız elde etmek 20 kW gerektirir. Bu muhteşem güneş enerjili gemi yaklaşık 60 ton ağırlığında ve 24.400.000 $ maliyeti! Bu geminin montaj Kiel, Kuzey Almanya`da Knierim Yat kulübünde gerçekleştirildi. Bu gemi montajı ve hayata geçirilmesi için 14 ay sürdü.

 

Tam maksimum güneş enerjisi üretimi sağlamak için, güneş pili kaplı kanatları kıç ve geminin ortasına uzatılabilir hangi monte edilmiştir. Fotovoltaik hücreler SunPower tarafından temin edilmiş ve 38.000 birimlerinin çok sayıda gemide monte edilmiştir. Şirket, bu fotovoltaik hücreler şu anda piyasada mevcut en verimli fotovoltaik hücreler olarak işler% 22 verimliliğe sahip olduğunu iddia ediyor. Fikir mucit, Raphaël Domjan, İsviçre ve Fransız Gérard d`Aboville birlikte, güneş enerjisi ile çalışan edildi dünyadaki dünyanın ilk gezisi yaptı. Onlar fazla 60.000 km gitti ve 4 üzerindeki gezisi sona erdi inci Mayıs, 2012.

 

PlanetSolar ekibi buluş, herhangi bir geleneksel deniz araçları değiştirmek niyetinde olmadığını belirtti. Ancak, onlar bir faaliyet olarak botla uzun bir süre için yaklaşık edilmiş ve çevre için kirlilik kaynağı haline gelmiştir ve insanlar kendi ulaşım nasıl olabilir temiz unutmuş vurguladı. "Bugün tekne malların taşımacılığı en çok kullanılan araçtır. O toplam karbondioksit emisyonlarının %6 ve hava taşımacılığı iki katından fazla, tek başına (2008), karbon dioksit ton neredeyse 1,4 milyarlarca temsil ediyor." Projesi sıfır çevre kirliliği ile gelir ve belki de en çok Bu dünyanın en büyük güneş enerjili gemi etkileyici özelliği. (aktüeldeniz)

www.enerjimagazin.com

03 Ağustos 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR