Fas güneş enerjisi projeleri için yeni finansman sağladı

Alman KfW projeye 654 milyon avroluk yeni kaynak sağladı.

 

Alman kalkınma bankası Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW) Fas’taki Ouarzazate güneş enerjisi projesi için yeni finansman sağlayacağını doğruladı.

 

Banka tarafından yapılan açıklamaya göre KfW projenin ikinci ve üçüncü fazlarını oluşturacak ve 350 MW’lık güce sahip olacak iki santral için 654 milyon avroluk kaynak sağlayacak.

 

Ouarzazate güneş enerjisi projesinin 160 MW’lık ilk fazının bu yılın ekim ayında elektrik üretimine başlaması planlanırken, ikinci ve üçüncü fazının inşa çalışmalarına ise nisan ayında başlanacak. 2.2 milyar avroluk yatırım ile tamamlanması öngörülen proje, 2018 yılında tam kapasite ile devreye girdiği zaman 560 MW’lık kurulu güce sahip olacak.

 

Bu son finansman ile KfW toplamda 2,2 milyar avroya mal olacak projeye 829 milyon avroluk katkı sunmuş olacak.

 

Projenin diğer destekçileri arasında ise Dünya Bankası, Afrika Kalkınma Bankası, Avrupa Kalkınma Bankası ve Fransa Kalkınma Ajansı bulunuyor.

 

Dünya Bankası’da Ekim ayında proje için 519 milyon dolarlık yeni kredi sağladığınıb açıklamıştı.

 

Halihazırda elektrik üretiminin yüzde 97 oranında fosil yakıtlardan sağlayabilen Fas, 2020 yılında güneş enerjisinde 2 GW’lık kurulu güce ulaşabilmeyi ve elektrik ihtiyacını yüzde 42 oranında güneşten karşılayabilmeyi hedefliyor.

www.yesilekonomi.com

07.01.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR