Budd: TR en büyük yenilenebilir piyasası olacak

Shakespeare Enerji Hukuk firmasından Yenilenebilir Enerji Direktörü Neil Budd, Türkiye`nin yakın gelecekte Avrupa`nın en büyük yenilenebilir enerji piyasası olacağını söyledi.

 

İngiltere merkezli ELL şirketi tarafından organize edilen “6. Rüzgar ve Güneş Enerji Forumu”nun açılış konuşmasını yapan İngiltere merkezli Shakespeare Enerji Hukuk firmasından Yenilenebilir Enerji Direktörü Neil Budd, Türkiye`nin yakın gelecekte Avrupa`nın en büyük yenilenebilir enerji piyasası olacağını söyledi.

 

YATIRIM ORTAMI GELİŞTİRİLMELİ

Budd, 2023 hedefleri doğrultusunda Türkiye`nin yenilenebilir enerji gücüne rüzgarda 20, hidrolik enerjide 34, güneşte ise 5 gigavat kurulu güç ekleyeceğini belirterek, "Bu perspektiften bakıldığında yerel ve uluslararası enerji oyuncularının yatırım ortamının geliştirilmesi gerekir" dedi.

 

TÜRKİYE KÖTÜ TECRÜBELERİ YAŞAMAYACAK

İngiltere ve İspanya gibi ülkelerin yaşadığı yenilenebilir enerjiye geçiş sürecindeki kötü tecrübelerin Türkiye`de yaşanmayacağını savunan Budd, "Daha şeffaf piyasa ve lisanslama süreçlerinin kısaltılması sonucunda, yatırımcı ve elektrik tüketicisi için güven ortamı devam edecektir" değerlendirmesinde bulundu.

http://enerjigunlugu.net

17.06.2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR