Tamamen Güneş Enerjisi Kullanan İlk Havaalanı Hindistan’da Yapıldı

Eğer Dünya’yı dolaşacak olan güneş enerjili uçak ilginizi çekiyorsa Hindistan’da yapımı tamamlanan ve tamamen güneş enerjisi kullanan bu havaalanını görene kadar bekleyin.

 

Ülkenin Cochin Havaalanı, yapılan geliştirme ve inşa çalışmalarının ardından dünyanın tamamen güneş enerjisi kullanan ilk havaalanı olarak hizmete girmeye hazırlanıyor.

 

Tesis nötr enerjili olarak adlandırılıyor ve bu da tesisin ürettiği enerjinin tamamını kullandığı ve ne eksik ne de fazladan bir watt bile kullanılmadığı anlamına geliyor; ki yaklaşık olarak 750 bin metre karelik bir terminal alanına sahip olan bu alanın tamamen güneş enerjisi ile beslenmesi projeyi, dünyanın sayılı işlerinden biri haline getiriyor.

 

Bu kadar büyük bir alanı elektrik ile besleyebilmek için 12 MWp değerinde bir güneş tarlası inşa etmek gerekmiş ve bu tarla 46 bin güneş paneli ile oluşturulmuş.

 

Yaklaşık 27 bin hektarlık alana kurulu olan bu güneş çiftliği günde 50 bin ile 60 bin birim arasında elektrik üretiyor.

 

Elbette bu devasa tesisin inşası 1 gecede tamamlanmadı. Cochin Havaalanı, inşaata 2013 yılında tesisin çatılarına ufak güneş panelleri yerleştirerek başladı ve bu sistem genişledikçe bir süre sonra güneş enerjisi ile şebekeden aldığı elektriği bir arada kullanan bir tesis haline gelen terminal nihayetinde enerji ihtiyacının tamamını kendi güneş panellerinden karşılayabilecek bir hale geldi.

www.webtekno.com / sektörel

20.08.2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR