"Dikkat! Her Solar Kablo Aynı Değildir..." girişimi kapsamında, doğru kablo seçimi ve kaliteli ürün kullanmanın getirdiği kısa ve uzun vadeli avantajlar ön plana çıkıyor.

 

Prysmian Group Türkiye, daha güvenli ve verimli bir dünyada yaşanması gerektiğine olan inancı ile Türk kablo sektöründeki algıyı güçlendirmek, yüksek performanslı ve maliyette avantaj getirecek çözümlerin tercih edilmesini sağlamak amacıyla "Dikkat! Her Kablo Aynı Değildir…" girişiminin 4. aşamasını sektörle buluşturuyor.

 

Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünya çapında lideri Prysmian Group`un Türkiye operasyonu Prysmian Group Türkiye, Türk kablo sektörüne kazandırdığı ilklere "Dikkat! Her Solar (PV) Kablo Aynı Değildir..." girişimi ile bir yenisini daha ekliyor. "Dikkat! Her Solar (PV) Kablo Aynı Değildir..." girişimini, ilk kez 1 Ekim günü Kayseri`de ve ardından 2 Ekim günü Konya`da düzenlenen organizasyonlarla tanıtan Prysmian Group Türkiye, ülke genelinde birçok seminer ve tanıtım aktivitesi düzenlemeyi hedefliyor. Kayseri`deki seminerin ardından Seferoğlu Elektrik tarafından yapılan, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde yer alan ve Türkiye`nin en büyük solar parkı ünvanına sahip güneş enerjisi santraline, seminer katılımcıları ile birlikte bir gezi düzenleyen Prysmian Group Türkiye; 2 Ekim günü ise, Konya`da IBC Solar tarafından 2012 yılında devreye alınan ve Türkiye`nin şebekeye enerji veren ilk güneş enerjisi santrali olan Medaş bünyesindeki güneş enerjisi santraline de aynı şekilde bir ziyaret düzenledi.

 

Prysmian Group Türkiye, "Dikkat! Her Solar (PV) Kablo Aynı Değildir..." girişimi kapsamında kabloların güvenliklerini, yüksek performanslarını ve toplam proje maliyetlerinde sağladığı avantajları değerlendiriyor. Prysmian Performans Testi (PPT) sonuçlarına göre, Prysmian Group Türkiye`nin Solar (PV) kabloları, TÜV şartlarının üzerinde performans gösteriyor ve standart ömür süresi olan 25 yıldan daha uzun işlevlerini sürdürüyor. Aynı zamanda, Solar (PV) kablolarını Almanya`nın test ve belgelendirme kuruluşu VDE uygunluğu ile sertifikalandıran Prysmian Group Türkiye, EN sertifikalı ürünlerini Avrupa`dan önce, Almanya ile eş zamanlı olarak Türkiye pazarına sunmanın gururunu yaşıyor.

 

"Türkiye`yi Yarınlara Bağlıyoruz" misyonu kapsamında, sektörü ileri seviyelere taşıyan adımlarını sürdüren Prysmian Group Türkiye`nin yetkili isimleri ile birlikte sektörden isimlerin bir araya geldiği seminerlerde; Prysmian Group Türkiye OEM & Özel Kablolar Satış Direktörü İlhan Öztürk `"Dikkat! Her Solar (PV) Kablo Aynı Değildir..." Sistemin Maliyet Yapısı` konusuna dikkat çekerken, Prysmian Group Türkiye Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Tamer Yavuztürk, `Geçmişten bugüne "Dikkat! Her Kablo Aynı Değildir...", Prysmian Group Türkiye Malzeme Teknolojileri Müdürü Alaettin Şenkaya `"Dikkat! Her Solar (PV) Kablo Aynı Değildir..." Teknik Bilgilendirme`, Prysmian Group Almanya Solar Satış Sorumlusu İlker Aksoy `Solar (PV) kablo yapısı, Almanya Güneş Enerjisi Pazarı ve pazardaki problemler` gibi konuları ele alıyor; Solarbaba Platformu adına İş Geliştirme Müdürü Merve Düzağaç ise `Sayılarla Güneş Enerjisi` hakkında gelişmeleri paylaşıyor. Seminerlerin ardından, düzenlenen saha ziyaretleri ile de paylaşılan bilgiler sahada pekiştirilmiş oluyor.

 

Prysmian Group Türkiye OEM & Özel Kablolar Satış Direktörü İlhan Öztürk, lansmanının yapıldığı ilk günden itibaren büyük ilgi gören 4. aşama hakkında "Prysmian Group güneş enerjisi çözümleri, uzun yıllardır tercih edilmekte ve bu çözümlerin kullanım sonrası performansları, rakiplerine göre bir adım öne çıkmaktadır. Sahip olduğumuz sertifikasyonlarla ve gerçek saha şartlarında test edilen ürünlerimiz ve tecrübemizle Türk kablo sektöründe farklılaşıyoruz. İşte tam da bu sebeple, Türk kablo sektöründe büyük yankı uyandıran ve başarı sağlayan `Dikkat! Her Kablo Aynı Değildir...` girişimimizin 4. aşaması olan `Dikkat! Her Solar (PV) Kablo Aynı Değildir...`i sektöre sunmamız bizim için adeta kaçınılmaz oldu." dedi.

 

Prysmian Group Türkiye CEO`su Erkan Aydoğdu ise, 4. aşama ile ilgili şunları söyledi: "Türk kablo sektörünün en geniş bilgilendirme ve bilinçlendirme girişimi olan `Dikkat! Her Kablo Aynı Değildir...`in ilk 3 aşamasında, sektörümüzün ihtiyaçları doğrultusunda enerji kabloları üzerine çalışmalarımızı gerçekleştirmiştik. 4.aşama ile birlikte ise, yenilenebilir enerji konusunda yapılan çalışmalardan yola çıkarak, Solar (PV) kablolar üzerine testler ve araştırmalar gerçekleştirdik. Ve bir kez daha, yaptığımız testler ve araştırmalar bizi, Türk kablo sektörünü hızlıca bilgilendirmemiz gerektiğine dair ikna etti. Umuyoruz ki, 1 Ekim 2015 itibariyle başlattığımız çalışmaların geri dönüşlerini en kısa sürede alacağız."

 

"Dikkat! Her Kablo Aynı Değildir..." girişimi hakkında

Prysmian Group Türkiye, "Dikkat! Her Kablo Aynı Değildir..." girişimini lanse ettiği 2012 tarihinden bu yana, gerçekleştirdiği aşamalar kapsamında 2 ülkede düzenlediği 23 seminerle ulaştığı kişi sayısını 2.100`ün üzerine taşıdı. Girişimin 2. aşamasında sektöre bir yenilik daha getiren şirket, www.prysmianperformanstesti.com web sitesinde ve akıllı telefonlarda erişilebilir olan Kablomatik™ uygulaması ile kablo hesaplamalarının pratik ve kolay bir şekilde yapılmasının yanı sıra doğru kablonun tercih edilmesine de imkân tanıdı.

 

3. aşamada yapılan yenilikler çerçevesinde ise, 1. ve 2. aşama kapsamında yapılan "Duman Yoğunluğu Testi", "Sıyrılabilirlik Testi" ve "Gerilim Altında Yanma Testi"ne ilave olarak panolarda aşırı ısınma sonucunda ortaya çıkabilecek yangınlara dikkat çeken "Aşırı Isınma Testi", yangın anında darbe ve su etkisi altında kabloların performansını sürdürmesini gösteren "Darbe ve Gerilim Altında Yanma Testi", boru içinden döşenen kabloların kayganlık özelliğini ön plana çıkaran "Çekme Kuvveti Testi" ve "Kayganlık Testi" de ön plana çıktı.

www.haberler.com

05.10.2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR