Okuldaki Elektrik Tüketimini Yüzde 70 Düşürecek Proje

Okul Müdürü İlhami Fındık, Müdür Yardımcısı Gürkan Ünlü ile İngilizce öğretmeni Selçuk Çakın, uzmanlarla da görüşerek kullanılmakta olan floresan ampullerle led ampullerin aynı ışığı vermesi halinde ne kadar daha az elektrik tüketeceğini belirledi. Yaklaşık 6 bin 500 liralık maliyetle okuldaki 692 lambanın 430 led ampulle değiştirilmesi planlanırken, bu maliyetin birkaç ayda daha az elektrik faturası ile karşılanmış olabileceğine dikkat çekildi.

 

Projeyi Milli Eğitim Müdürlüğü`ne sunacaklarını açıklayan Müdür Fındık, projenin tüm okullara yayılmasıyla elektrik faturalarında büyük düşüş yaşanacağını söyledi. Öğretmen Selçuk Çakın da projeyle ilgili yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

 

"Okulumuzda mevcut lambaların saatlik enerji tüketimi yaklaşık 28 kilowatt. Led ampullerin kullanımı ile bu tüketim 3.4 kilowatt seviyesine düşecek. Yani yaklaşık 24 kilowatt tasarruf edilmiş olacak. Okulun günde yaklaşık 12 saat açık olduğunu ve hafta sonlarında yetiştirme kursları nedeniyle eğitim ve öğretimin devam ettiğini düşünürsek, günlük enerji tasarrufunun ne kadar olacağı gayet açıktır."

 

Okullardaki elektrik harcamaları sınıf ve salon sayılarına göre yıllık 80-100 bin liraya kadar çıkabiliyor.

Akif ÖZDEMİR/ADANA,(DHA)

27.02.2016

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR