Dünyanın en büyük güneş çatısı Filipinler`de

Dünyanın en büyük güneş enerjili çatısı Filipinler`de bir alışveriş merkezi üzerinde kuruldu.

 

Filipinler Pampanga Bölgesindeki San Fernando`da bulunan Robinsons Starmills alışveriş merkezi çatısındaki 2.9 MW`lık güneş panelleri Mayıs ayında açıldı. Bu dünyanın en büyük ticari çatı uygulamalı güneş paneli olmanın yanında ülkede öz tüketim için yapılan en büyük özel güneş enerjisi sistemi olma özelliğini de taşıyor.

 

Mart ayında açıklanan ve mayıs ayında bitirilmesi hedeflenen Robinsons Land şirketi tarafından desteklenen bir dizi güneş panelleri projesinin sonuncusu olan proje ile alışveriş merkezinin tüm elektrik ihtiyacı karşılanıyor.

 

Projenin arkasındaki isim olan Filipinler merkezli emlak geliştiricisi Robinsons Land`ın diğer perakende merkezlerine de güneş panelli çatılar ekleyerek bu yılın sonuna kadar toplam 12.5 MW enerji üretme planları var. Bu sayede üretilen 16 milyon kilovatsaat elektrik ile her yıl 8.760 ton karbondioksitin atmosfere salımı önlenmiş olacak.

 

Land, bu yılın sonuna kadar bu projeler ile alışveriş merkezlerini çalıştırmak için gerekli enerjinin yaklaşık %30`unu üreteceğini vaat ediyor. Henüz zaman çizelgesi belirlenmemiş olsa da 41 alışveriş merkezini çatılarının tümünde güneş enerjisi panelleri kurulması planlanıyor.

www.enerjigunlugu.net

01.06.2016

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR