AB’de rüzgar enerjisinin payı yüzde 10’u aştı

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde, geçen yıl rüzgar enerjisinde 12 bin 500 megavat kurulu güç daha elektrik sistemine eklenerek, toplamda 153 bin 700 megavat kapasiteye ulaşıldı.

 

Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği WindEurope tarafından açıklanan rapora göre, geçen yıl Avrupa’da 153 bin 700 megavata ulaşan rüzgar enerjisinin, bölgede toplam elektrik üretimindeki payı yüzde 10.4’ü buldu. Geçen yıl AB’nin 28 ülkesinde rüzgar enerjisine eklenen yeni kapasitenin 10 bin 923 megavatı karadaki rüzgar çiftliklerinden, bin 567 megavatı ise deniz üzerinde kurulu rüzgar santrallerinden oluştu.

 

Rüzgar enerjisindeki kurulu güç ilavesinin yaklaşık yarısı Almanya’da gerçekleşirken, bu ülkeyi Fransa, Hollanda, Finlandiya, İrlanda ve Litvanya izledi. Türkiye de geçen yıl bin 400 megavat kurulu güç ilavesiyle rüzgar enerjisinde önemli bir atılım yaptı. Raporda görüşlerine yer verilen WindEurope İcra Kurulu Başkanı Giles Dickson, rüzgarın AB ülkeleri için ana enerji kaynakları arasında vazgeçilmez bir noktaya geldiğine dikkati çekti.

www.hurriyet.com.tr

09.02.2017

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR