ALANYA Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO), Türkiye nin en çok güneş alan bölgesi olan Alanya’da, konularında lider konuşmacıların katılacağı bir enerji paneli düzenleyecek.

 

ALTSO Meclis Salonu nda 4 Mayıs Pazartesi günü saat 14.00 de düzenlenecek “Alanya Enerji Geleceğimiz” konulu panele konuşmacı olarak Akdeniz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kenan Yüce başkanlık yapacak. Panele konuşmacı olarak da KOSGEB Eski Başkanı ve Enerji Bakanı Başdanışmanı Erkan Gürkan, Rüzgâr Enerjisi ve Su Santralleri İşadamları Derneği (RESSİAD) Genel Sekreteri Ünal Terzi, Muğla Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammed Eltez, Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selçuk Helhel, Enerji Verimliliği Meclisi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ve Yüksek Mimar İrfan Güçlü katılacak.

 

ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Enerji, çağımızın en önemli ihtiyaçlarından birisidir. Bu alanda doğal enerji kaynaklarının kıtlığı, enerjiye olan talebin sürekli artışı ve hammadde fiyatlarındaki yükselmeler sonucunda bütün dünya ülkelerinde olduğu gibi, ülkemizde de enerjinin daha verimli kullanılması ve bu alanda ülkemizin yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmesi önem kazanmıştır. Özellikle son yıllarda enerji üretiminde, başta rüzgâr ve güneş enerjisi olmak üzere çeşitli doğal kaynaklardan yararlanılması konusu öne çıkmıştır. Bu düşüncelerle, ülkemizin en çok güneş alan bölgelerinden birisi olan yöremizde de bu konuları gündeme getirmek, bölgemizin bu alandaki potansiyellerini değerlendirmek amacı ile Alanya Ticaret ve Sanayi Odası olarak öncülük etmek düşüncesindeyiz. Bu itibarla Odamız tarafından konunun ilçemiz gündeminde ele alınması, enerji verimliliği kanunu ve uygulamaları ile bu alanda uygulanmakta olan teşvik ve destekler ile yenilenebilir enerji kaynakları ile bölgemizin bu alandaki potansiyellerinin işleneceği Alanya Enerji Geleceğimiz konulu bir panel organize edilmiştir. Herkesi bu önemli panele bekliyoruz" dedi.

 

MÜŞTERİ ODAKLI SATIŞ EĞİTİMİ

Öte yandan ALTSO, 2009 yılı birinci dönem kişisel gelişim eğitimleri bugün yapılacak "Müşteri Odaklı Satış" programıyla devam ediyor.

ALTSO tarafından, üyelerinin kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamak amacı ile düzenlenen eğitim programlarına devam ediliyor. Eğitimin bu haftaki konusu firmaları çok yakından ilgilendiren “Müşteri Odaklı Satış” oldu.

Bugün ALTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek eğitim 10.00 – 17.00 saatleri arasında yapılacak. AÜ Alanya İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Şükrü Yıldız’ın konuşmacı olarak katılacağı eğitimler ücretsiz ve halka açık biçimde gerçekleştirilecek.

Eğitimdeki konu başlıkları ise, “Müşteri kimdir? Müşteri bizim için neyi ifade eder? Müşteri nasıl elde tutulur? Müşteri odaklı stratejiler belirlenmesi. Satış nedir? Müşteri ilişkileri nasıl olmalı? Satıcının özellikleri neler olmalıdır? Müşteri ile satış esnasında etkili iletişim nasıl kurulur? Müşteri tipleri ve satın alma biçimleri. Müşteri beklentileri nelerdir? Satışta itiraz tipleri ve itirazları giderme yolları nelerdir? Satışı bağlama noktasında uygulanacak stratejiler nelerdir?" şeklinde belirlendi.

Konuya ilişkin ALTSO’dan yapılan açıklamada, katılımcılara mesleki hayatlarında bir referans olması için "Katılım Belgesi" verileceği belirtildi. Açıklamada ayrıca program için önceden bir kayıt yaptırmaya gerek olmadığı ve eğitime girmek için ön koşul bulunmadığı da yer aldı.

ALTSO Başkanı Aydoğan, eğitimin oda çalışmaları arasında çok önemli bir yeri olduğunu ve kişisel eğitimin sadece firma sahiplerine değil herkese lazım olduğunu söyledi.

yenialanya.com / ekonomi

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR