Güneş Sigorta kendi elektriğini üretecek …

 

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, “ Güneş Sigorta artık, elektrik ihtiyacının bir bölümünü güneş enerjisinden sağlamaktadır. Bunun Türkiye deki tüm sektörlere örnek teşkil etmesini diliyorum ” dedi.

 

Güneş Sigorta, İstanbul Esentepe de bulunan Genel Müdürlük binasına kurulan güneş paneli sayesinde elektrik ihtiyacının bir bölümünü kendisi karşılayacak.

 

Güneş Sigorta nın genel müdürlük binasındaki güneş panelinin açılışını gerçekleştiren Bakan Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, küresel ısınma ve iklim değişikliğinin enerji kullanımında natif çalışmaları zorunlu hale getirdiğini söyledi.

 

Yenilenebilir enerji kaynaklarının tüm dünyada daha fazla kullanılmaya başlandığını işaret eden Yazıcı, “Fosil yakıtlar, küresel ısınma ve iklim değişikliğine yol açıyor. Fosil yakıtların neden olduğu sera gazının salınım 1970 yılından bu yana yüzde 70 arttı. Bu artış devam edecek” dedi.

 

Kendini yenileyebilen rüzgar ve güneş enerjisinin önemine işaret eden Yazıcı, “ Güneş Sigorta nın yenilenebilir enerji kullanımına katkı sağlayacak yeni bir projeyi hayata geçiriyor olması, memnuniyet verici. Güneş Sigorta artık, elektrik ihtiyacının bir bölümünü güneş enerjisinden sağlamaktadır. Bu girişimin, Türkiye deki tüm sektörlere örnek teşkil etmesini diliyorum ” şeklinde konuştu.

 

Güneş Sigorta Genel Müdürü İlker Aycı da Türkiye de pek çok plaza bulunduğunu bunların hiç birinde güneş panelinin olmadığını ifade ederek, “ Dilerim ki binalar inşa edilirken güneş enerjisinden daha fazla istifade etmenin yolu aranır ” diye konuştu.

 

İSTANBUL DA KURULAN EN BÜYÜK GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ

Güneşten Elektrik Üreticileri Fotovoltaik Sanayicileri ve İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet Özer de güneş enerjisinin önemine işaret ederek İspanya nın geçen sene iki Keban Barajı büyüklüğündeki kapasiteye eşit güneş enerjisinden elektrik sağladığını bildirdi.

 

Türkiye de konunun yeterince tanınmadığını kaydeden Özer, Güneş Sigorta da kurdukları sistemin bugün, İstanbul da kurulan en büyük güneş enerjisi santrali olduğunu belirtti.

 

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Özer, bu sistemle Güneş Sigorta Genel Müdürülük binasının elektrik tüketiminin yüzde 10 unun karşılanacağını söyledi.

 

AA

06 Mayıs 2009

 

Güneş Sigorta enerjisini güneşten alıyor …

 

Alternatif enerjinin öneminin ve değerinin bilincinde olarak hareket eden Güneş Sigorta, güneş enerjisi santraliyle kendi elektriğini üretiyor. Güneş Sigorta İstanbul - Esentepe’de bulunan Genel Müdürlük binasına kurulan Güneş Paneli sayesinde yılda 9 MWh enerji üretiliyor.

 

Güneş Sigorta, kurumsal sosyal sorumluluk çerçevesinde gerçekleştirdiği bu projeyle; yılda, fosil bazlı yakıt kullanarak 9963 kilometrelik yol tüketimine eşit, 5.47 ton karbondioksit emisyonu engellenmesine olanak tanıyor. (Bu seviyede karbondioksit emisyonunun engellenmesi natif olarak ancak 547 ağaç tarafından bir yıl boyunca absorbsiyon ile sağlanabilmektedir.)

 

Dünya üzerinde yaşanan küresel ısınma ve iklim değişiklikleri, natif enerji kaynaklarına duyulan gereksinim günden güne arttırıyor. Bu bağlamda, her kuruluşun sosyal paydaşlarına karşı olan sorumluluklarının yerine getirilmesi gerektiğinin bilincinde olan Güneş Sigorta, kurduğu bu santralle yeşil enerji kullanarak doğaya katkıda bulunuyor.

 

*2 Mart 2009’dan bu yana, toplamda 550.62 kWh enerji tasarrufu yapan Güneş Sigorta’nın, güneş enerjisi santralinin günlük üretim değerleri ve engellenen karbondioksit emisyonu miktarının bilgileri yakında www.gunessigorta.com.tr adresli web sayfasından dakika dakika izlenebilecek …

 

29.03.2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR