Sınırlı enerji kaynakları akılcı kullanılmalı …

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Türkiye nin sınırlı enerji kaynaklarının daha akılcı kullanılması ve enerji verimliliğinin sağlanması gerektiğini bildirdi.

 

Alternatif Enerjiler ve Türkiye Çalıştayı nın açılışında yaptığı konuşmada Kıraç, yenilenebilir enerji kaynaklarının önemine dikkati çekerek, güneş, rüzgar, termal enerji gibi kaynaklar bakımından Türkiye nin, özellikle İzmir ve çevresinin potansiyelinin büyük olduğuna değindi.

 

Kıraç, bu konuda yeterli rezerv yanında, yeterli insan kaynağı da bulunduğunu ifade ederek, dünyanın fosil kaynakları bitirdiğini, artık yeni kaynaklar bulması gerektiğini söyledi. Alternatif enerji kaynaklarının kullanımının her geçen gün daha da çok anlam kazandığını belirten Kıraç, Enerji, sürdürülebilir ekonomi ve sosyal kalkınmanın önemli girdilerinden birisidir dedi. Kıraç, petrol, doğalgaz, kömür gibi enerji kaynaklarının hızla tükendiğine işaret ederek, yapılan araştırmalara göre, petrol rezervlerinin 40-45, doğal gaz rezervlerinin 60-67, kömür rezervlerinin de 200-250 yıl sonra tükeneceğinin öngörüldüğünü aktardı.

 

Bu yüzden enerjinin verimli kullanılması, dolayısıyla enerji kaynaklarının çeşitliliğinin artırılması önem taşımaktadır diyen Kıraç, gelişmiş ülkelerde yeni ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının gün geçtikçe arttığını söyledi. Kıraç, İzmir in yenilenebilir kaynaklar itibariyle durumu ve yaptığı çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdiği konuşmasında, enerjinin verimli tüketimi ve natif enerji kaynaklarına yönelmenin önemini vurguladı. Kıraç, Ülkenin sınırlı kaynaklarını daha akıllıca kullanmak ve enerji verimliliğin sağlamak zorundayız dedi.

 

Vali Kıraç, daha sonra İzmir Otomobil Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Erol Hülagü ile hafta sonu İzmir de gerçekleştirilecek olan TÜBİTAK Formula G-Güneş Arabaları Yarışı ve Hidromobil- Hidrojen Arabaları Yarışı na katılacak arabaları inceleyerek, temsili start verdi.

İzmir / AA / cumhuriyet.com.tr / Türkiye / 06.08.2009

-.-

www.normenerji.com.tr

www.solar-bazaar.com

www.solar-santral.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR