Küresel ekonomik kriz, Antalya’da fuar turizmini de vurdu. 17. kez düzenlenen Uluslararası Yapı Malzemeleri ve İnşaat Teknolojileri Baucon Yapex 2009 Fuarı’na geçen sene 350 firma katılırken, bu sene 250 firma katıldı.

 

Akdeniz Tanıtım Şirketi Yönetim Kurulu Asbaşkan Şükrü Aykutlu, fuara geçen sene 350 firmanın katıldığını belirtirken bu sene rakamın 250’ya düştüğünü söyledi. Akdeniz Tanıtım Şirketi tarafından Antalya Expo Center da düzenlenen 17. Uluslararası Yapı Malzemeleri ve İnşaat Teknolojileri Fuarı (Baucon Yapex 2009) kapılarını ziyaretçilere açtı. Sektördeki en son yeniliklerin ziyaretçilerin beğenisine sunulduğu fuar daha önceki senelere göre sönük geçiyor. Akdeniz Tanıtım Şirketi Yönetim Kurulu Asbaşkan Şükrü Aykutlu, fuara geçen sene 350 firmanın katıldığını belirtirken bu sene rakamın 250’ya düştüğünü söyledi.

 

Fuara Antalya’dan 120, İstanbul’dan 70, İç Anadolu’dan 60 firmanın katıldığını ifade eden Aykutlu, yaşanan krizden en çok yapı malzemelerinin ve inşaat sektörünün etkilendiğini kaydetti. Asıl ekonomik krizlerde firmaların daha çok fuarlara katılması gerektiğine dikkat çeken Aykutlu şunları söyledi : “ Bu sene fuara çok fazla yeni firma katıldı. Küresel krizin yaşandığı bu dönemlerde inşaat yapı sektörünün kendini gözden geçirmesi ve çalışması oldukça önemlidir. Genellikle fuarlar hafta sonları yoğun olur. Başka ülkelerden de ziyaretçi gelmesini bekliyoruz. Geçen sene 24 bin kişi fuar alanımızı ziyaret etti. Bu sene ise 20bin’in üzerinde ziyaretçi bekliyoruz. ”

 

Vali Alaaddin Yüksel ise Antalya 2009-2010 fuar sezonunun Yapex fuarıyla açıldığını bildirdi. Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ nin (ANFAŞ) fuarlar konusunda önemli çalışmalara imza attığını belirten Vali Yüksel, “ Dünyada ekonomik krizin yaşandığı bir dönemde önemli bir fuar açılıyor. Dünyada krizler bitmez ama her kriz başlar ve sona erer. Yeni ekonomik dünya içinde Antalya olarak çok dikkatliyiz. Fuarcılık sektöründe yeni bir trend yükseliyor ” dedi.

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da, dünya ekonomik krizinin özellikle inşaat sektöründeki krizi tetiklediğini, buna rağmen inşaat sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotifi olduğunu kaydetti. Antalya nın turistik hareketliliği içinde fuarları çok önemsediklerini ifade eden Akaydın, çevre ve natif enerji kaynaklarının kullanımı açısından da fuarın öne çıkmasını çok olumlu bulduğunu bildirdi. Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Genel Başkanı Bülent Tuna da, inşaat sektörünün ülke ekonomisinde motor güç olduğunu, bu sektörün yıllardır çok önemli krizlerle karşı karşıya kaldığını dile getirdi. Küresel krizin, başta yapı sektörü olmak üzere tüm sektörleri olumsuz etkilediğini anlatan Tuna, “Küresel krizin yaşandığı bu dönemlerde inşaat yapı sektörünün kendini gözden geçirmesi ve çalışmasını oldukça önemsiyorum. Türk inşaat sektörü, gelişme açısından dünyada üçüncü sırada yer alıyor. Türk inşa ve mimarlık sektöründen gurur duyuyoruz” dedi. Fuar süresince Mimarlar Odası ve fuarı düzenleyen firma işbirliğiyle sektörle ilgili çeşitli paneller düzenlenecek. Fuar, 25 Ekim e kadar açık kalacak.

www.yenialanya.com / 24.10.2009

-.-

Fuar nedir ?

Belli zamanlarda, belli yerlerde ticari mal, ürün, hizmet sergilemek, tanıtmak ve satmak amacıyla açılan büyük sergi, pazar.

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR