Adana Barosundan Enerji Semineri …

Adana Barosu enerji hukuku konulu seminer düzenliyor.

 

Adana Barosu Enerji Hukuku Komisyonu, 22 Ocak cuma günü saat 09.00 da başlayacak ve 24 Ocak pazar günü sona erecek enerji hukuku konulu bir seminer düzenliyor.

 

Seyhan Oteli nde gerçekleştirilecek seminere Baro ya kayıtlı avukatların yanısıra meslek odalarından temsilciler ve vatandaşlar da katılabilecek. Seminer ücreti Adana Barosuna kayıtlı avukatlar için 350 TL, Baro dışında avukat ya da başka kişiler için 500 TL olarak açıklandı.

 

Seminerde, elektrik piyasasına dair teknik kavramlar, Elektrik Piyasası Kanunu ve piyasa faaliyetleri, Yenilenebilir Enerji Kanunu nun öngördüğü hukuki rejim, Doğal Gaz Piyasası Kanunu ve piyasa faaliyetleri ve Petrol Piyasası Kanunu ve piyasa faaliyetleri gibi birçok konu ele alınacak. Seminere kayıt için, nüfuz cüzdan sureti ve ödeme belgesinin stajyer avukat Rukiye Umar a teslim edilmesi gerekiyor.

 

Dersleri anlatacak hocalar ise şöyle; Elektrik piyasasına dair teknik kavramlar : Osman Nuri Doğan, Elektrik Piyasası Kanunu ve piyasa faaliyetleri : Mustafa Yavuz, YEK Kanununun Öngördüğü Hukuki Rejim : Erdem Ö. Çelik, Dogalgaz Piyasası Kanunu ve Piyasa Faaliyetleri : Bağdagül Kaya, LPG Piyasası Kanunu ve Piyasa Faaliyetleri : Doğanbey Akgül, Petrol Kanununun Öngördüğü Rejim : Nilüfer Ö. Çiftçi, Petrol Piyasası Kanunu ve Piyasa Faaliyetleri : Refik Tiryaki, Enerji Sektöründe Rekabet ve Uygulamaları : Yeşim Akçollu.

 

Semineri düzenleyen Enerji Komisyonu Başkanı Yusuf Özer, Türkiye ye gelen enerji şirketlerinin en önemli sorunlardan birinin de enerji alanında uzman avukat bulamamaları olduğunu belirterek, " Türkiye uluslar arası enerji hukuku çalışmalarının da çok gerisinde. " dedi.

 

Hiçbir hukuk fakültesinde enerji hukuku derslerine yer verilmediğini vurgulayan Yusuf Özer, " Bu ihtiyaçları gördüğümüz için baromuz bünyesinde bu konuda enerji komisyonu oluşturduk. Bu alana avukatları ve halkımızı teşvik etmek istiyoruz. " diye konuştu.

www.adanamedya.com / 11.01.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR