Mutlu akü, hurda aküden kurşun üretiyor …

Mutlu Akü Genel Koordinatörü Erim Özman, Mutlu Akü’nün 175 milyon dolarlık pazar büyüklüğüne sahip olduğunu söyleyerek, “ Tek başımıza yurtiçi pazarının yüzde 44’üne hitap ediyoruz ” dedi.

 

Türkiye akümülatör sektörünün öncü kuruluşlarından Mutlu Akü, yıllık 2.2 milyon adet üretim kapasitesi ve 175 milyon dolarlık pazar büyüklüğüne sahip. Mutlu Akü Genel Koordinatörü Erim Özman kriz öncesi dönem dikkate alındığında Türkiye akümülatör talebinin son 5 yılda yüzde 40 oranında artış gösterdiğini ve yıllık 5 milyon adet seviyesine ulaştığını dile getirerek, “ Mutlu Akü tek başına, yurtiçi pazarının yüzde 44 bölümünü karşılıyor ” diye konuştu.

 

Türkiye akümülatör sektöründe 65 yıldır öncü firmalardan birisi olduklarını söyleyen Özman, “ Mutlu Akü, bu süreçte, uluslararası en üst düzeyde teknolojinin ülkemize getirilmesi, kalitenin tepe noktaya çıkarılması, yurt içinde ve yurt dışında yabancı akülere üstünlük sağlaması gibi gelişmelere katkıda bulundu. Bu sektör yaşanan gelişmeyle Türkiye nin gurur kaynağı olmuş, böylece hem yurtiçinde ve hem de yurt dışında yabancı akülere karşı rekabette üstünlük sağlamaya başladı ” dedi.

 

Müşteri memnuniyetinin kendileri için vazgeçilmez olduğunu dile getiren Özman, “ Yurtiçi pazarda, otomotiv firmalarına satışlarımızda pazar payımız son 5 yılda yüzde 70 lerden yüzde 80 lere, yenileme sektöründe de, yeni mevcut trafikteki araçların akü değişiminde de pazar payımız yüzde 37 lerden yüzde 44 lere yükseldi ” açıklamasını yaptı.

 

Özman sözlerini şöyle sürdürdü :

“ Ekonomik kriz sürecinde işçi çıkarmadık ve 25 milyon dolarlık üretim kapasitesini 6.5 milyon Adet/yıla yükselttik. Bu yatırımlara rağmen, 2009 dan çok karlı bir şekilde çıkabilen nadir şirketlerden oldu. Otomotiv sektöründe yaşanan durgunluğa karşı, yenileme piyasasında talep geliştirerek krizin olumsuz etkisini ortadan kaldırdık. ”

 

Kriz döneminde, ayrıca Kütahya da kurulu yüksek kapasiteli geri kazanım tesislerinde hurda aküleri işleyerek, saf kurşun elde etmeye başladıklarını kaydeden Özman, “ Bu gelişim sonucunda da, en önemli girdimiz olan kurşunda ciddi maliyet avantajı sağlayarak, iç ve dış pazarda rekabet şansımızı yükseltmiş ve ülkemize de, önemli seviyede döviz tasarrufu sağlamış olduk ” dedi.

 

Ar-Ge çalışmalarına da değinin erim Özman, “ Son olarak, elektrikli araç üretiminin gündeme gelmesiyle, mikrohibrit araç akümülatörleri üzerine Ar- Ge çalışmalarını tamamladık ve üretim aşamasına geldik. Ayrıca, Yurt içinde TUBİTAK-MAM ile proje işbirliği çalışması yapıyoruz. Yurt dışından uzman kişi ve kuruluşlar ile gerekli araştırma ve işbirliği çalışmalarımız devam ederken, diğer yönden de, otomotiv sanayi kuruluşları ile çalışılmalarımıza devam ediyoruz ” diye konuştu.

www.ekoayrinti.com / 21.01.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR