Antalya Büyükşehir Belediyesi muhtar evlerini hizmete açıyor …     

Antalya Büyükşehir Belediyesi nin muhtarların vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmesi için yaptırdığı muhtar evleri, 30 Mart tan itibaren teslim edilmeye başlanacak.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, yaptığı yazılı açıklamada, Muhtarlarla El Ele Projesi kapsamında muhtarlarla sürekli iletişim halinde olduğunu, ilk etapta ihtiyacı olan muhtarlara 105 bilgisayar dağıttıklarını ifade etti. Her hafta çarşamba günleri muhtarlarla buluşarak mahallelerin sorunlarını yerinde tespit etmeye çalıştıklarını kaydeden Akaydın, " Mahalle ziyaretlerimizde muhtarların barınak sorunu olduğunu belirledik. Bazı muhtarlarımız, koltuğunun altında evrak çantaları, kahvehane köşelerinde, iş yerlerinde ya da evlerinde hizmet vermeye çalışıyor. Çağdaş bir kent yaratma düşüncesini her zaman vurguluyoruz. Çağdaş kente, modern muhtar evleri yakışır. " dedi.

 

Güneş enerjisinin muhtar evleriyle yaşam bulmasını önemsediğini belirten Başkan Akaydın, açıklamasına şöyle devam etti : " Bu projeyle dolaylı olarak halk da güneş enerjisiyle buluşacak. Güneş enerjisiyle enerjisini sağlayacak muhtar evlerimiz, Türkiye de ilk ve tek olma özelliğini taşıyor. Tüm muhtar evlerinin güneş enerjisiyle donatılmasıyla yılda 350 kilovat saat elektrik üretilecek. Yapımı tamamlanan 5 muhtar evinin 30 Mart ta törenle muhtarlara teslim edilecek. Her ay 15 mahalleye muhtar evi yapmayı planlıyoruz. 1,5 yılda 170 muhtar evi yapmayı hedefliyoruz. "

Muhtar evleri, güneş enerji sistemi ile kendi elektriğini üretebilecek. Tuvalet ve mutfağı içinde olan muhtar evi, 30 metrekare kapalı alan, 13 metrekare verandayla toplam 43 metrekareden oluşacak. www.kentselhaber.com / 23 Mart 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR