Her yıl önde gelen ve her yıl başka kıtada düzenlenen 9. Dünya Rüzgar Enerjisi Konferansı ve Sergisi 15-17 Haziran 2010 tarihleri arasında İstanbul Haliç kongre merkezinde Bileşim Yayıncılık Fuarcılık A.Ş.  tarafından ve Eurosolar Derneği tarafından gerçekleştirilecektir.

 

Rüzgar enerjisi Sektörün belli başlı oyuncularını biraraya getirerek, sanayi liderleri, yatırımcılar, kamu oteriteleri,ve dünya medyası ile iletişim kurma fırsatı yaratmak, sergi, ürünler, markalar ve projeler tanıtılarak potansiyel müşterilere doğrudan temas ve satış imkanı sağlamaktadır.

 

9. Dünya Rüzgar Enerjisi Konferansı ve Yenilenebilir Enerji Sergisi

RÜZGAR ENERJİSİNİN BÜYÜK ÖLÇEKTE ENTEGRASYONU

15-17 Haziran 2010

HALİÇ KONGRE MERKEZI - İSTANBUL

 

Rüzgar enerjisi alanında önde gelen ve her yıl bir kıtada düzenlenen Dünya Rüzgar Enerjisi Konferansı ve Sergisi (WWEC), 15-17 Haziran tarihleri arasında İstanbul Türkiye’de gerçekleşecektir.

 

Konferans ve Sergi, rüzgar enerjisi teknolojisi, sanayisi ve politikalarının başlıca oyuncularının bir araya geldiği güçlü bir platform oluşturmayı ve stratejik kararları etkileyecek rüzgar enerjisi kullanımı ile ilgili en son bilgilerin ve teknolojilerin paylaşılmasını amaçlamaktadır.

 

Türkiye, yer aldığı coğrafyada son yüzyılda kullanılan fosil yakıtlar unutturana kadar kullandığı, Ege ve Akdeniz’in limanlarının canlılığı ve zenginliğini yaratan yelkenli teknelerinin ve Anadolu kentlerini besleyen toprağı sulayan, unu öğüten yeldeğirmenlerinin enerji kaynağı rüzgarı yeniden keşfediyor.

 

Rüzgar enerjisinde teknik potansiyelin 88000 MW olduğu Türkiye’de hükümetin, Cumhuriyetin 100 yılı olan 2023 yılında 20000MW kurulu kapasite olarak belirlediği rüzgar enerjisi gelişim hedefi ve yatırımcıların 80000MW’a varan lisans talepleri ile bu alana gösterdikleri ilgi, rüzgar enerji santrali projeleri için çok önemli yatırım fırsatları yaratıyor.

 

İstanbul, dünyada ve Türkiye’de hızla artan yatırımlarla büyük bir gelişime tanık olduğumuz rüzgar enerjisi alanının bu önemli etkinliğine ev sahipliği yapmaktan heyecan duyuyor.

 

Konuşmacılar

Kesinleşen konuşmacılar

Dr. Kadir Topbaş
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı

Dr. Anil Kane
Dünya Rüzgar Enerjisi Birliği Başkanı

Prof. Dr. Necla Pur
Marmara Üniversitesi Rektörü

Dr. Herman Scheer
EUROSOLAR Başkanı

Hélène Pelosse
Genel Müdür, Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı IRENA

Hans-Josef Fell
Federal Almanya Parlamentosu Üyesi

Hon. Peter Rae AO
Uluslararası Yenilenebilir Enerji İşbirliği Başkanı IREA

Prof. He Dexin
Çin Rüzgar Enerjisi Birliği Başkanı

Hermann Albers
Almanya Rüzgar Enerjisi Birliği Başkanı

Volker Thomsen
Dünya Rüzgar Enerjisi Birliği Saymanı

Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar
EUROSOLAR Turkiye Başkanı

Stefan Gsänger
WWEA Genel Sekreteri

Murat Durak
Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği Başkanı

Selahattin Baysal
Rüzgar Enerjisi Santralleri Yatırımcıları Derneği Başkanı

www.wwec2010.com / Nisan 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR