Amerika da "Dünya Günü 40. yıldönümü" kutlamaları

Amerika da Dünya Günü nün bir hafta süren 40. yıldönümü kutlamaları tamamlandı. Kutlamalar çerçevesinde Washington daki National Mall da bir ekolojik köy kuruldu. Ulusal anıtların çevresinde de hafta boyunca gönüllüler bakım çalışmaları yaptı.

 

Anıt ve Parklar Dairesi nden Donna Locks-Lewis,  Kongre binasıyla Washington anıtı arasındaki ulusal parkta Franklin Delano Roosevelt Anıtı nın çevresinde gönüllülerle çalışıyor.

 

Toprak tırmıkla düzeltirirken yabani otlar ayıklanıyor. Emlakçı Wright Sigmund gönüllü çalışmak için izin almış. Sigmund, "Yaşadığımız ortamın doğal halini korumak için herkes katkıda bulunmalı. Özellikle Amerika için büyük sembolik değeri olan bir yer en güzel haliyle görünmeli," diyor.

 

Parkta dünyanın karşı karşıya kaldığı çevre sorunları ve bu sorunlara olası çözümler de gündeme getirildi. Şirketler, büyükelçilikler, hükümet daireleri ve çevreciler çadırlarda çevreyle ilgili ürün ve etkinlikleri sundu. Bazı çadırlarda rüzgar ve güneş enerjisi kullanılması dikkati çekti. Uzay ve Havacılık Dairesi NASA dan Ruth Netting de, uydu görüntülerinden oluşan yap-bozu tanıttı. Netting e göre gezegenimize çok iyi bakmalıyız. Çevrecilik, çocukları ve gençleri heyecanlandırıyor.

 

Dünya Günü Kampanyası nın Başkanı Kathleen Rogers, herkesi çevreyi korumaya çağırıyor. Rogers şöyle konuşuyor : "Evinizdeki ampülleri değiştirebilir, sokağınızı temizleyebilir, okullarda bahçe ve bostan kurabilirsiniz. Bunlar, çevreyi korumak amacıyla yapabileceklerinizden sadece birkaçı."

 

Washington daki  Ulusal Park ta düzenlenen etkinlikler,  çok sayıda ünlü şarkıcının katılımıyla yapılan güzel bir konserle son buldu. Sanatçılar, Kongre ye çevre koruma yasasının geçirilmesi çağrısında bulundu.

 

Amerika nın Sesi Televizyonu nun haberi

Washington D.C. / 29.04.2010

www.tgrthaber.com / news

Dünya Günü Kutlamaları / ABD
Dünya Günü Kutlamaları / ABD
 
BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR