Leaf’in fiyatı 30 bin Euro’nun altına düşecek

Japonya’nın en büyük üçüncü otomobil şirketi Nissan, elektrikli otomobili Leaf’in fiyatının yeni teknolojilere verilen teşviklerin etkisiyle 30 bin Euro’nun altına düşeceğini ifade etti.

 

Nissan Motor ve Fransız ortağı Renault, elektrikli araçlara 4 milyar Euro’nun üzerinde yatırım yapıyor. Şirket yetkilileri 2020 yılı itibariyle elektrikli araçların, satışlarının yaklaşık yüzde 10’unu oluşturacağını ifade ediyorlar. Nissan Leaf’in Portekiz’de ve İrlanda’da verilen teşviklerden sonra -pil dahil- 29 bin 955 Euro’ya ineceği söyleniyor.

 

Yapılan açıklamaya göre Hollanda’da alıcılar, araç için 32 bin 839 Euro ödeyecekler ve beş yıl için 6 bin ila 19 bin Euro arası vergi indirimi elde edecekler.

 

İngiltere’de Nissan’ın Sunderland fabrikasında üretilecek Leaf’in fiyatı, 2013 yılından itibaren devlet teşvikleri ile 23 bin olacak.

 

Nissan tarafından yapılan açıklamada başlangıç aşaması olarak Avrupa’da dört pazar seçildiği belirtilerek aracın 2011 yılı sonu itibariyle belli başlı Batı Avrupa ülkelerinde piyasada olacağı vurgulandı.

 

ABD’de Leaf 32 bin 780 dolardan piyasaya sürülmüştü. Bu rakam, Toyota’nın Prius’unun yaklaşık yüzde 10 fazlasını ifade ediyor. www.geleceginenerjisi.com / 20 Mayıs 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR