Antalya nın güneşinden enerji üretecek proje için protokol imzalandı.

 

Antalya ya güneşkent kimliği kazandıracak olan Güneşkent-Yeşil-Antalya Projesi resmen hayata geçti. Uygulama kapsamında turizm şehrinde güneş enerjisi yaygınlaştırılacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi Temiz Enerji Koordinatörlüğü tarafından altyapı çalışmaları hazırlanan Güneşkent-Yeşil Antalya Projesi ile ilgili protokol, Antalya Otel de imzalandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın imza töreninde yaptığı konuşmada projenin önemine değinerek, "Antalya nın caddelerinin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşları ile büyük otellerin fotovolvait ile elektriklerini üretecekleri günü yakalamak istiyorum. Türkiye bu konuda Muğla Üniversitesi gibi bir vizyon koymak durumunda." dedi.

 

Büyükşehir Belediyesi Temiz Enerji Koordinatörü Erdem Armen de imzalanan protokol hakkında yaptığı konuşmada, Avrupa nın temiz enerjiyi kullanma konusunda kendisine hedefler koyduğunu belirtti. Söz konusu projenin Antalya da karbon salınımlarının takip ve kontrol edilerek düşürülmesinde önemli olduğunu açıklayan Armen şunları söyledi :

 

"Uygulama, güneş enerjisinden elektrik elde edilmesine, yenilenebilir enerji kaynaklarının verimli kullanılmasından bu kaynakların kullanımın yaygınlaştırılmasına kadar birçok konuyu kapsayacak. Ayrıca konu odaklı eğitimler, bilgilendirme konferansları ve kongreleri, fuar organizasyonları ve şenlikler gibi etkinliklerle konu zenginleştirilecek."

 

Güneşkent Antalya Proje Koordinatörü Dr. Baha Kuban projenin tüm Türkiye ye örnek olacağını söyledi.

 

İmza törenine, projeyi destekleyen dört üniversite, bir enstitü, bir dernek, bir de ulusal platform topluluğunun temsilcileri ve çok sayıda sivil toplum kuruluşundan temsilciler katıldı. (CİHAN) 27.07.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR