Akkuyu ya güneş enerjisi panelleri yerleştirilecek

Mersin in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli Beldesi nde yapılması gündemde olan Akkuyu Nükleer Santralı nın bulunduğu beldedeki camiye Greenpeace örgütü tarafından güneş enerjisi panelleri yerleştirilecek.

 

Büyükeceli Camii ne yerleştirelecek paneller ile caminin enerji ihtiyacı karşılanırken, güneş panelleriyle, güneş enerjisinin daha temiz, daha hızlı ve daha güvenli olduğuna dikkat çekilecek.

 

Greenpeace Akdeniz, yenilenebilir enerjilerin ihmal edilen potansiyeline dikkat çekmek için Akkuyu nun yanı başındaki Büyükeceli beldesi camisine bir güneş enerjisi sistemi kuruyor. Güneş Enerjisi Sanayicileri Derneği (GENSED) ile geliştirilen ve 14 Kasım a kadar sürecek proje kapsamında yöre halkını güneş enerjisi sitemleri konusunda bilgilendirme çalışmaları ve film gösterimleri gibi etkinlikler de düzenlenecek.

 

Camiye kurulacak panellerin açılışı 14 Kasım Pazar günü yapılacak. Greenpeace, kurulan güneş enerjisi sistemiyle, nükleere ve kirletici teknolojilere mahkûm olmadan enerji ihtiyacının karşılanabileceğini, güneş enerjisinin nükleerden daha temiz, daha hızlı ve güvenli olduğu vurgulayacak.

 

Proje kapsamında Meclis önünde nükleere karşı geldikleri için yargılanan eylemciler, geleceği güneşte gören gönüllüler, teknisyenler ve eğitmenler köy halkıyla birlikte güneş paneli kurulumu için çalışıyor. MERSİN (CİHAN) - 11 Kasım 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR