ÇİNE DE MERA ALANINA RÜZGAR ENERJİSİ SANTRALİ KURULACAĞI İDDİALARI

 

Aydın ın Çine ilçesine bağlı İbrahim Kavağı Köyü Muhtarı Süleyman Emeksiz, Madran Dağı Baba Tepesi mera alanına kurulacak 27 üniteli rüzgar enerjisi santrali için şirket yöneticilerinin gizlice ölçümler yaptıklarını, bu durumun köylüleri tedirgin ettiğini söyledi.

 

Durumun çevre köyleri de tedirgin ettiğini belirten Emeksiz, TEMA Aydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir ve TEMA gönüllü üyeleri ile Doğa Sevenler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Çine Şubesi Başkanı Süleyman Yıldız ı köyüne davet ederek mera alanlarını gezdirdi ve muhafazası için destek istedi.

 

İbrahim Kavağı Köyü Muhtarı Süleyman Emeksiz gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

 

"Biz köyümüzün merasını muhafaza etmek istiyoruz. Ormanlık alan bin 500 dönüm, diğer orman dışı mera alanında bin 500 dönüm ve toplam 3 bin dönüm köyümüzün mera alanı mevcuttur. Şu anda Aydın Çevre ve Orman Müdürlüğünün desteği ile bin 500 dönüm alan ceviz,kestane ve kara çam ağacı dikildi. Bakımını da muhtarlık olarak biz yapıyoruz. Geri kalan bin 500 dönüm mera alanında baharın gelişi ile 250 büyük baş, 800 koyun, 700 keçi buralarda yayılır ve 60 aile buradan geçinir. Mayıs ayından Ekim ayına kadar bu mera alanı kullanılıyor. Burası ecdadımızdan miras bir yaşam alanıdır. Çevrede bulunan 30 köyün içme suyu bizim Madran dağından temin edilmektedir. Madran Dağının Baba Tepesine Rüzgar Enerji Santralı kurulmak isteniyor. Şirket yöneticileri gelip gizli gizli ölçümler yapıp gidiyorlar. Köylümüzden bazıları buna şahit oluyor ve köylüler olarak tedirgin olmaya başladık. Yetkililerden kesin bir açıklama alamıyoruz. El altından köyümüzün merasını elimizden alınarak 27 direk Rüzgar Enerjisi Santrali direkleri dikileceği yönünde bilgiler alıyoruz. Bizler mera alanımızdan asla vazgeçemeyiz."

 

Öte yandan, TEMA Vakfının başlattığı "Ülkemizdeki Tarım Arazilerine Birlikte Sahip Çıkıyoruz" imza kampanyasına İbrahim Kavağı köylüleri de katıldı.

www.haber3.com

17 Ocak 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR