Çinliler İzmir de enerji sektörü yatırım imkanlarını inceledi

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) nın Çin deki tanıtım faaliyetleri sonuç verdi.

 

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) nın Çin deki tanıtım faaliyetleri sonuç verdi. Jiangsu eyaletinden sekiz kişilik bir çalışma grubu, yenilenebilir enerji sektörü ve Türkiye deki elektrik piyasasıyla ilgili inceleme ve araştırmalarda bulunmak üzere 19-22 Ocak 2011 arasında İzmir e geldi. Son olarak İZKA tarafından 8-11 Kasım 2010 tarihlerinde düzenlenen Çin yatırım tanıtım turu kapsamında İzmir le kardeşlik ilişkisi bulunan Jiangsu ziyaret edilerek yatırım imkanları incelenmişti.

 

ÇİNLİ YETKİLİLER: İZMİR E YATIRIM YAPACAĞIZ

Heyette Jiangsu Eyaleti Dış İlişkiler yetkililerinin yanısıra rüzgar ve güneş enerjileri ekipmanı üreten Trina Solar ve SUNEC Rüzgar Jeneratörü Ekipmanları şirketlerinin üst düzey yöneticileri de yer aldı. İZKA Yatırım Destek Ofisi tarafından düzenlenen program kapsamında Çin delegasyonu, İzmir deki çeşitli kurumlara da ziyarette bulundu. Ayrıca Türkiye deki enerji politikaları, mevzuatı, elektrik fiyatları, teşvikler ve İzmir in yenilenebilir enerji potansiyeli hakkında da bilgi verildi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Grup Başkanı Elif Ferdal Karakaş ve Türkiye Elektrik İletişim A.Ş. Daire Başkanı Nezir Ay, Çinli firmalara yenilenebilir enerji mevzuatında son dönemdeki gelişmeler hakkında ayrıntılı bilgiler aktardı. Ayrıca İzmir de rüzgar ve güneş enerjisi konularında faaliyet gösteren firmalar davet edilerek, Çinli firmalarla görüşme imkanı sağlandı.

 

Programdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Jiangsu Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, İZKA ile işbirliği protokolü imzalamak istediklerini belirtti. Yenilenebilir enerji alanında İzmir de yatırım yapmayı düşündüklerini ifade ettiler.

www.haberaktuel.com

26.01.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR