Bakan Yıldız: “2023’e kadar tüm enerji kaynaklarını harekete geçirmiş olmalıyız”

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ``Türkiye`nin her konuda mazereti olabilir ama enerji tüketimi ile ilgili en ufak bir aksaklığa mazereti olamaz`` dedi.

 

Yıldız, 17. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye`nin dünya enerji politikalarındaki değişimlerden biraz daha bağımsız olarak enerji kaynaklarını çeşitlendirmek, öncelikle yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmak adına, değişmeyen çizgisini 8,5 yıldan bu yana sürdürdüğünü söyledi.

 

Türkiye`nin ciddi bir değişim, dönüşüm ve gelişim gösterdiğini dile getiren Yıldız, son 12 ayda yüzde 10,9`luk elektrik tüketim talebi artışına işaret etti.

 

Her ülkenin şartlarının farklı olduğunu, bu rakama 8 yılda ulaşan gelişmiş ülkelerin bulunduğunu anlatan Yıldız, “Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili lisans alanların üretime geçmesinden tutun, bütün kaynakları 2023 yılına kadar mutlaka harekete geçirmiş olmamız lazım.``

 

Türkiye`nin büyüme hızının yerli kaynakların üretimdeki büyüme hızından daha yüksek olacağına dikkati çeken Yıldız, ``İşte o zaman nükleer güç santrallarıyla alakalı başından beri kurguladığımız ve doğru olduğuna inandığımız bir noktadayız`` dedi.

 

Dünyadaki 30 ülkenin, 2`si haricinde nükleer güç santralleriyle ilgili bakış açılarını değiştirmediğini anımsatan Yıldız, bu iki ülkenin de söylemlerini 3 yılda 3 kez değiştirdiğini söyledi.

 

Yıldız, ``O yüzden biz hiçbir zaman için inandığımız gerçeği ve doğruları vatandaşımızla, sektörle, kamuoyuyla paylaşmaktan çekinmedik çünkü doğru olduğuna inandık`` dedi.

www.geleceginenerjisi.com

15.06.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR