2025’te küresel türbin yatırımlarının iki katına çıkması bekleniyor

IHS tarafından gerçekleştirilen çalışmaya göre, ekonomide yaşanmakta olan karmaşaya karşın küresel çapta yenilenebilir enerjide gözlenmekte olan genişleme rüzgar türbinleri yatırımlarının artacağına işaret ediyor.

 

“Global Wind Turbine Markets and Strategies: (Küresel Rüzgar Türbini Piyasaları ve Stratejileri: 2011-2015) başlıklı çalışmaya göre piyasanın hızlı büyümesinin sürükleyicileri arasında uzun vadede yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen elektrik talebinde beklenen talep, Asyalı ve Avrupalı tedarikçiler arasındaki rekabet, teknolojinin daha büyük türbin üretimine imkan tanıması sayılıyor.

2011 yılında yatırım düzeyi tarihi seviyeye ulaşılmış olunan 2008 rakamlarının altında kaldı. 2010 yılında 30 milyar dolar düzeyinde olan yatırımların 2025 yılında 68 milyar doların üzerine çıkması bekleniyor.

 

Söz konusu dönemde dünya genelinde kurulu rüzgar kapasitesinin 188 GW düzeyinden 940 GW düzeyine çıkması bekleniyor. HIS Küresel Rüzgar Enerjisi Danışmanı Eduard Sala de Vedruna “Rüzgar türbini oyuncuları, pazarlarını coğrafik olarak çeşitlendirme yolunda önemli stratejik kararlar verme aşamasındalar. Offshore rüzgar yatırımlarında kendilerini konumlandırmaları, imalat faaliyetlerini optimize etmeleri gerekiyor” diyor.

(Ayrıntılı bilgi: IHS Emerging Energy Research)

www.geleceginenerjisi.com

23 Ağustos 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR