YENİLENEBİLİR ENERJİ SEMPOZYUMDA KONUŞULACAK

EMO Denizli Şubesi ve Pamukkale Üniversitesi`nin (PAÜ) ortaklaşa düzenleyeceği 6. Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu, 14-16 Ekim tarihleri arasında, PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi`nde yapılacak.

 

EMO (Elektrik Mühendisleri Odası )Denizli Şube Başkanı Abdullah Şavklı, odada yaptığı basın toplantısında, sempozyum boyunca güneş, rüzgar, hidroelektrik santralı, jeotermal, biyogaz alanlarının işleneceği 7 oturumun yapılacağını ve bu oturumlarda akademisyenler tarafından 34 adet bildiri sunulacağını söyledi. Günümüzde, fosil yakıt rezervlerinin ömrünün azalmasının, temiz ve sağlıklı yaşama dayalı çevre hassasiyetinin, dışa bağımlılığı azaltma bilincinin, yenilenebilir enerji kaynaklarına olan ilgiyi artırdığını ifade eden Şavklı, bu nedenle geleceğe dönük üretim senaryolarında yenilenebilir enerji kaynaklarının enerji üretimindeki payının hızla arttığını belirtti.

 

Başkan Şavklı, 6. Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu`nun, yeni ve yerli kaynakların irdelenmesini, değerlendirilmesini, ülke ve kamu çıkarları açısından çevrenin korunması yönünde yapılabileceklerin tespit edilmesi için önemli olduğunu ifade etti.

 

Sempozyuma, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdürü Mustafa Çetin, Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürü Halil Alış, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu temsilcileri ve Artı Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Atilla Akalın, Bereket Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı ve birçok davetlinin katılacağı, yenilenebilir enerji kaynakları konusunda birçok panel ve oturum düzenleneceği kaydedildi.

www.denizlihaber.com

12 Ekim 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR