Biyoyakıtla çalışan uçağın denemesi başarılı

Çin ve ABD arasında yenilenebilir enerji alanında yapılan işbirliği çerçevesinde biyoyakıtla çalışan yolcu uçağının deneme uçuşu yapıldı...

 

Çin ve ABD arasında yenilenebilir enerji alanında yapılan işbirliği çerçevesinde biyoyakıtla çalışan yolcu uçağının deneme uçuşu yapıldı. Çin ve ABD, geçtiğimiz yıl yenilenebilir enerji alanında ortak çalışma başlatmıştı. Çalışma çerçevesinden ‘Jatropha’ ağacının meyvelerinden biyoyakıt yapıldı. Yakıt Boeing, Honewell UOP ile Çin petrol şirketleri PetroChina ve Air China’nın işbirliği ile geliştirildi.

 

Yapılan açıklamada, biyoyakıtın sanayi üretiminin 3 ile 5 yıl arasında mümkün olabileceği aktarıldı. Proje çerçevesinde bugün biyoyakıtla deneme uçuşu yapıldı. Şirket ve hükümet yetkililerinin izlediği deneme uçuşunda, Air China şirketine ait Boeing 747-400 uçağı, Pekin havaalanından havalandı.

 

Uçağın, biyoyakıt ile standart uçak yakıtının yüzde 50 karışımını kullandığı kaydedildi. İki saat deneme uçuşu yapan uçak daha sonra yine aynı alana indi. Bu uçuşun çok önemli bir adım olduğunu belirten Air China Başkan Yardımcısı He Li, “Bu aynı zamandan karbon emisyonunu azaltmaya yardımcı olacak. Ayrıca ALTERNATİF uçak yakıtı sunacak.” Dedi.

www.haberdar.com

28.10.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR