Has Parti, Geleceğin Şehirlerini Değerlendirdi

Has Parti İl Başkanı Dr. İsmail Gökşen, kısa dönemli çıkar uğruna uzun vadeli trajedi yaşamamak için doğal kaynakları sürdürülebilir olarak kullanmak gerektiğini söyledi.

 

Yaptığı açıklamada, şehirden kırsala ve kırsaldan şehre göçün dengelenmesi gerektiğini ifade eden İsmail Gökşen, "Gecekondulaşma, plansız kentleşme, ulaşım, su ve enerji gibi sorunlar için daha kalıcı çözümler üretilmeli. Herkes doğduğu yerde değil doyduğu yerde çalışma imkanına sahip olmalı" dedi.

 

Kentsel dönüşüm projeleriyle birçok orman alanı ve su havzaları kurulması gerektiğini bildiren Gökşen, buralarda yaşayan insanların binalara taşınması, şehir sularının daha temiz ve güvenli olması gerektiğini bildirdi.

 

Yapılan modern binalar sayesinde enerjinin çok daha verimli kullanılması, herkesin kendi elektriğini üretebilecek duruma gelmesi ve güneş enerjisi kullanımının hayatın her alanına yayılması gerektiğini belirten Gökşen, şunları kaydetti:

 

"Sokak aydınlatmaları ve trafik sinyalizasyonları tamamen güneş enerjisi ile yapılmalı, bazı binalara rüzgar panelleri konulmalı, yerel yönetimler de bu yatırımları desteklemelidir. Su tasarrufu alışkanlık haline getirilmeli, yağmur suyu depolanmalı, ev ve bahçelerde sulamada kullanılmalı, şehir çevresine dikilen fidanlarla her taraf yemyeşil olmalı. Fabrikalar şehirlerin dışında enerjilerini güneş ve rüzgarlardan kendi üretmeli, sıfır emisyon ilkesi ile ve toplumsal sorumluluk anlayışı canlanmalı. Bacalardan çıkan dumanlar, atık sular ve kimyasal atıklar çok sıkı denetlenmeli." KAYSERİ (AA)

www.sondakika.com

21 Aralık 2011

Kayseri İli Güneş Kaynak Bilgileri GEPA
BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR