Kırım, Dünyanın En Büyük 2. Güneş Santraline Sahip Oldu

Avustuyalı Activ Solar şirketi, Akmescit bölgesi Badana (Perovo) köyünde kurduğu güneş enerjisi santralinin 20 MW gücündeki 5. bölümünü tamamlayarak Çin`deki Golmud Solar Park’ın ardından bu santrali dünyanın en büyük 2. güneş santrali konumuna getirdi.

 

Şirketin yayımladığı bilgiye göre 5. bölümünün inşaatı tamamlandıktan sonra gücü 100 MW ‘a yükselen Badana güneş enerji santrali, gücü 97 MW olan Kanada’daki Sarnia güneş santralini geride bıraktı. Aralık ayı başında tamamlanan Çin’in Kuzeybatısındaki Golmud Solar Park’ın ise 200 MW’lık gücü bulunuyor. Dünyanın diğer büyük güneş santralleri arasında ise İtalya’daki 84,2 MW’lık Montalto di Castro ve Almanya’daki 80,7 MW’lık Finsterwalde bulunuyor.

 

Activ Solar şirketi daha önce de Kırım’ın Sak bölgesi Cagakuşçi (Ohotnikovo) köyünde 80 MW’lık bir santral kurmuştu.

 

Badana köyünde 200 hektardan fazla alana kurulan güneş santrali yaklaşık 440 bin fotovoltaik modülden oluşuyor. Tesis, çevreyi kirletmeden yılda 132,5 milyon kWh enerji üretecek. Tesis, havaya salınan karbondioksit miktarının yılda 105 bin ton azaltılmasını sağlayacak. Tesisin inşaatı 7 ayda tamamlandı. (Osman Bayramaliyev / QHA)

www.gunesdergisi.com

30.12.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR