Turkcell ve Turkcell Superonline`dan enerji tasarrufu

Turkcell ve grup şirketlerinden Turkcell Superonline, kendi şebekelerinde hayata geçirdiği çevre dostu çözümler ile enerji tasarrufu sağlayarak ülke ekonomisine ve kaynakların verimli kullanımına katkı sağlıyor. Turkcell, kurduğu tüm çevre dostu iletişim üniteleri sayesinde yılda 54.3 milyon kWh enerji tasarrufu elde ediyor. Turkcell böylece iletişim üniteleri için uyguladığı çevre dostu uygulamalar sonucunda yaklaşık 20.000 hanenin yıllık elektrik tüketimi kadar enerji tasarrufu sağlıyor. Turkcell`in sağladığı bu enerji tasarrufunda rüzgar türbünü ve şebeke elektriğinin dönüşümlü olarak kullanılmasına olanak veren hibrid iletişim üniteleri ile elektrik şebekesinin ulaşmadığı 25 noktaya kurduğu güneş ve rüzgar enerjili iletişim ünitelerini hayata geçirmiş olmasının önemli katkısı bulunuyor.  Turkcell ve Turkcell Superonline yılda toplam 65 milyon kWh`e varan enerji tasarrufu sağlayarak 22.500`den fazla hanenin yıllık elektrik tüketimi kadar tasarruf elde ediyor.

 

Terzioğlu: "Enerji tasarrufu ile ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz"

Turkcell Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, konu ile ilgili olarak "Turkcell ve grup şirketimiz Turkcell Superonline olarak şu anda sahalarımızda ALTERNATİF enerji kaynakları ile ürettiğimiz elektrik enerjisi ve uygulamaya geçirdiğimiz tasarruf çözümleri ile yılda ortalama 22.500`den fazla evin yıllık elektrik tüketimini karşılayacak miktarda tasarruf sağlıyoruz. Şebeke ve rüzgar enerjisini kullanarak çalışan hibrid ünitelerimizle dünyada bir ilke imza attık. Sadece ALTERNATİF enerji ile çalışan ünitelerimizle ise elektriğin ulaşmadığı noktalarda bile kesintisiz iletişim olanağı sağlıyoruz. Turkcell Superonline da fiber şebekesi üzerinden uyguladığı çözümler ile enerji tasarrufu yaparak, Turkcell gibi ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Teknolojideki liderliğimizi çevre dostu çözümler üretmek ve müşterilerimize en iyi ve kesintisiz hizmeti sunmak için kullanıyoruz" dedi.

 

Çevre dostu sistemlere 6.5 milyon yatırım

Tüm dünyada mobil iletişime artan talep ile birlikte enerji tasarrufu konusunda atılacak adımlar çok daha kilit bir öneme sahip hale geliyor. Turkcell`in çevre dostu sistemler için yaptığı yatırımlar 2011 sonu itibarıyla toplam 6.500.000 TL`ye ulaştı. Turkcell`de iletişim ünitelerinde enerji tasarrufu yönünde atılan adımlar sürdürülebilir enerji kullanımı ile de sınırlı değil. İletişim ünitelerinin şebekeden çektiği elektrik miktarının konuşma trafiğinin yoğunluğuna bağlı olarak ayarlanması ve enerjiyi verimli kullanan klima sistemleri de enerji tasarrufuna katkı sağlıyor.

 

Turkcell Superonline`dan önemli katkı

Turkcell Superonline şebekesinde Türkiye`de ilk kez kullanılan GPON (Gigabit Pasif Optik Şebeke) teknolojisi sayesinde de yılda yaklaşık 10 milyon kWh elektrik enerjisi tasarruf sağlanıyor. Turkcell Superonline böylece 2.573 hanenin bir yılda ürettiği elektrik kadar enerji tasarrufu elde ediyor.

www.marketingturkiye.com / haberler

11 Ocak 2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR