Enerji İhtiyacını Güneşten Karşılayacak

Ergani Belediyesi tarafından yapılacak olan otogarın, elektrik ihtiyacını kurulacak güneş enerjisi sistemi ile karşılayacağı bildirildi.

 

Ergani Belediye Başkanı Fesih Yalçın, Ergani Belediyesi tarafından 73 bin metrekare alan üzerinde yapılacak olan yeni otogar için başlatılan çalışmalar sürdüğünü belirterek, şöyle konuştu:

 

"Elazığ karayolu üzerinde inşa edilecek olan proje, birçok yeniliği de beraberinde getiriyor. Proje için Ankara`dan gelen teknik heyetle bir araya gelen ön çalışmalar için gerekli işlemleri başlattı. Projede, araç bakım atölyesi, aile parkı, yemekhane ve birçok sosyal tesis yer alacak. Bu projeyi hayata geçirmek için çok bekledik. Bugün bu emeğin karşılığını aldık. Bu proje bizim için çok önemlidir. Sadece şehirlerarası terminal olmasının yanı sıra birçok hizmeti de barındırıyor. Halkımıza bunu yapabilirsek çok mutlu oluruz. Ankara`dan gelen heyetle de gerekli işlemleri bitiriyoruz. Kısa bir zaman içerisinde ihale işlemlerini de başlatacağız. Terminalin enerji ihtiyacı güneş enerjisiyle sağlanacak." (AA)

http://haberciniz.biz

20.05.2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR