Murat Mercan Dünya Enerji Konseyi Milli Komite Başkanı

Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi başkanlığına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat Mercan, başkan yardımcılığına eski Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş seçildi.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı`ndan yapılan açıklamaya göre, 1923 yılından beri dünyada enerjinin sürdürülebilir arz ve kullanımının tüm kesimlerin hizmetine sunulması için uluslararası boyutta çalışmalar yapan ve merkezi Londra`da bulunan Dünya Enerji Konseyi bünyesinde Türkiye`yi temsil eden komitede yeni yönetim belli oldu.

 

Türk Milli Komitesi olağan genel kurul toplantısında seçilen yeni yönetim kurulu ilk toplantısını yaptı. Toplantıda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Mercan Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Başkanlığı`na Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat Mercan, eski EPDK Başkanı Köktaş ise Başkan Yardımcılığı`na seçildi.

 

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Başkanı Mustafa Serdar Ataseven Genel Sekreterlik görevini üstlenirken, TPAO Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Sait Kirazoğlu saymanlık görevine seçildi.

 

Yönetim kurulu üyeleri ise Enerji İşleri Genel Müdürü Zafer Demircan, Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Mustafa Aktaş, Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürü Halil Alış, Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt A.Ş. Genel Müdürü Münib Karakılıç, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürü Kemal Yıldır, ENERJİSA Enerji Üretim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Hakman, Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş. Genel Müdürü Hidayet Atasoy, Birecik A.Ş. Genel Müdürü Yahya Kemal Kıran`dan oluştu.

 

Denetim kuruluna Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sefa Sadık Aytekin, yeminli mali müşavir eski Maliye Bakanlığı baş hesap uzmanı Mehmet Öner ve eski Enerji İşleri Genel Müdürü Mustafa Çetin getirildi.

 

Görev süresi 3 yıl olan komite, 2016`da İstanbul`da yapılacak Dünya Enerji Kongresine ev sahipliğine hazırlanıyor.

www.enerjigunlugu.net

02 Nisan 2014

 

-.-

 

HASAN MURAT MERCAN

Türkiye Büyük Millet Meclisi 23. Dönem Milletvekili

Hasan Murat Mercan, 14 Ocak 1959`da Ağrı Tutak`ta doğdu. Babasının adı Yaşar Nafiz, annesinin adı Ümmü`dür. Endüstri Mühendisi ve Öğretim Üyesi; Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü`nü bitirdi. Yüksek lisansını aynı bölümde, doktorasını ABD Florida Üniversitesi Karar ve Enformatik Bilimler Bölümü`nde tamamladı. Cleveland State Üniversitesi`nde Doçent oldu. Cleveland State Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi`nde Öğretim Üyesi olarak ders verdi. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyeliğinde bulundu. 22. Dönem Eskişehir Milletvekili. 22. Dönem`de Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) ve Batı Avrupa Birliği Güvenlik ve Savunma Asamblesi (BAB) Türk Delegasyonu Başkanı olarak görev yaptı. 23. Dönem`de Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı oldu. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Mercan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

www.tbmm.gov.tr

Nisan 2014

 

-.-

 

Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi

DEK-TMK Hakkında / Amaç

Demokrasi ve insan hakları evrensel ilkelerine bağlı; girişim ve düşünce özgürlüklerine saygılı; Atatürk’ün çağdaş uygarlık hedefi ve ilkeleri doğrultusunda demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin güçlenmesine katkıda bulunarak, ulusal ve uluslararası boyutta enerjinin erişilebilirliği, sağlanabilirliği ve kabul edilebilirliği ilkeleri doğrultusunda sürdürülebilir ekonomik ve sosyal kalkınmayı teşvik etmek; ülkemizde enerji tüketiminin ekonomik büyüme ile ilişkilerini gözönünde bulundurarak enerji kaynakları potansiyeli, enerjinin zamanında, güvenilir, çevre ile uyumlu, verimli ve ekonomik şartlarda üretimi, çevrimi, iletimi, dağıtımı ve kullanımı konularında teknik, ekonomik, bilimsel ve sosyal nitelikli çalışmalar yapmak; çalışma sonuçlarını, görüş ve önerilerini Dernek üyelerine, ilgililere ve kamuoyuna sunmak; tüm faaliyetini tarafsız, bağımsız, bilimsel nitelikte ve ülkemiz çıkarları doğrultusunda gerçekleştirmektir.

www.dektmk.org.tr

Nisan 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR