Adıyamanlı Çiftçilere Güneş Enerjisi Sistemi Tanıtıldı

Adıyaman`da bir firma, güneş enerjisiyle elektrik üretimi konusunda çiftçiler için tanıtım etkinliği düzenledi.

 

Yeşilyurt Mahallesindeki bir çiftliğin bahçesinde gerçekleşen etkinlikte, firma tarafından üretilen mobil güneş enerjisi üretim sistemi uygulamalı olarak çiftçilere tanıtıldı.

 

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Adıyaman Koordinatörü Onur Yıldız, buradaki konuşmasında, güneş enerjisi sistemini almak isteyen çiftçilere yüzde 50 hibe desteği sağladıklarını söyledi.

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`nın da sistem için yüzde 50 hibe desteği sağladığını belirten Yıldız, "Bu sistem İstanbul`da tasarlanmış mobil bir sistem. Çiftçilerimiz sistemi istedikleri araziye götürerek kullanabiliyor ve istedikleri derinlikteki kuyularından su çekip arazisini sulayabiliyor" dedi.

 

Adıyaman`ın etrafında bol miktarda su havzası bulunmasına rağmen çiftçilerin sudan yeteri kadar yararlanamadığını ifade eden Yıldız, şöyle konuştu:

 

"Etkinliğimizde çiftçilerimizin ALTERNATİF enerji kaynaklarına yönelmesini amaçlıyoruz. Çiftçilerimizin elektrik tüketimi, arazi sulaması nedeniyle çok fazla ve bu da çiftçilerimizin elektrik faturalarını ödeyememelerine neden oluyor. Bu sistem sayesinde çiftçilerimiz elektriklerini güneşten elde edecekler ve maddi alarak çok rahatlayacaklar. Çiftçilerimiz sistemi maliyetini karşıladıktan sonra başka hiçbir maliyet ödemeden 25 yıl boyunca arazisini güneşten elde ettiği elektrikle sulayabilecek"

www.beyazgazete.com

24.09.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR