Greenpeace meclis çatısına çıktı …

Greenpeace örgütü üyeleri, iklim değişikliğine dikkat çekmek için İngiltere parlamento binasına tırmandı. Çatıya çıkan onlarca çevreci, "Politikalarınızı değiştirin, iklimi koruyun" yazılı pankartlar açtı.

 

Örgüt yetkilileri, çatıda 55 eylemcinin bulunduğunu bildirdi.

 

Greenpeace, eylemcilerin yaz tatilinden sonra yarın açılacak meclise gelecek milletvekillerini "Selamlamak" için gece boyunca çatıda kalmayı planladıklarını söyledi.

 

Göstericiler, milletvekillerinden karbon emisyonlarında önemli kesinti ve yenilenebilir enerji yatırımlarını öngören 12 maddelik iklim manifestosunu imzalamalarını istiyorlar.

 

Hükümetin iklim değişikliği konusunda derhal somut adımlar atmasını isteyen aylemciler, "İklim değişikliğine karşı ciddi önlemler almak için zaman giderek daralıyor. Biz de burada parlamento binasını işgal ederek durumun ne kadar ciddi olduğunu anlatmaya çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.

www.cnnturk.com / dünya / 12 Ekim 2009

-.-

İngiltere hakkında

İngiltere (İngilizce: England), Birleşik Krallığı meydana getiren dört devletten en büyük ve merkezi olanı. Avrupa nın batısında, Büyük Britanya adasında bulunur. İngiltere adı, 5. yüzyıl da Saksonlar la birlikte adayı istila eden Cermen halkı Anglus lardan (İngilizce: kaynaklanır. Angleland (Anglus Diyarı) olarak kullanılan isim, zamanla England şekline dönüşmüştür. İngiltere adı günümüzde yaygın olarak uluslararası medyada ve zaman zaman da resmi düzeyde Birleşik Krallık yerine kullanılır.

 

İngiltere nin Coğrafyası İngiltere, Büyük Britanya adasının merkezi ve güney üçte ikisini, ayrıca çevredeki adaları (en büyükleri Isle of Wight) kaplar. Kuzeyde İskoçya, Batıda Galler ile komşudur. Britanya takımadalarında kıta Avrupası na en yakın olan ülkedir: Fransa dan sadece 52 km uzunluğundaki [Manş Denizi] ile ayrılır. Manş Tüneli, ülkeyi kıta Avrupası na bağlar. Fransa-İngiltere sınırı, kanalın tam ortasından geçer. İngiltere nin büyük kısmı alçak tepelerle kaplıdır. Ancak kuzeye doğru biraz daha dağlık bir görünüm alır, Pennine Dağları ülkeyi kuzeyden güneye doğru ikiye ayırır. Buna karşın dağlar fazla yükselmez. En yüksek nokta, 978 m. irtifadaki Scafell Pike zirvesidir. Tepelik bölgeyle dağlık bölge arasındaki sınırı Tees-Exe hattının oluşturduğu kabul edilir. Doğuda düz bir bataklık bölge olan the Fens yer alır. Bataklığın büyük kısmı tarım amacıyla kurutulmuştur. İngiltere nin en büyük kentlerinin hangileri olduğu tartışmalı bir konudur. Sıralama "kent" kelimesinin farklı tanımlanmasıyla değişmektedir, oturdukları şehrin önemini yüksek göstermek isteyenler kendilerine uygun tanımı seçmektedir. Ancak hangi tanım esas alınırsa alınsın, Londra İngiltere nin en büyük kenti olduğu gibi dünyanın da önemli kentleri arasındadır. Özellikle merkezi ve kuzey İngiltere deki bazı kentler nüfus ve faaliyetler açısından önem taşır: Manchester, Birmingham, Leeds, Liverpool, Newle, Sheffield, Bristol, Coventry, Leicester, Nottingham ve Hull gibi. İngiltere nin en büyük doğal limanı merkezi güney kıyıda yer alan Poole dür. Bu limanın, Avusturalya daki Sydney den sonra, dünyanın en büyük ikinci doğal limanı olduğu iddia edilir.

tr.wikipedia.org/wiki

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR