Tarım Bakanı Eker, Diyarbakır da …

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, yatırımların desteklenmesi için verilen hibelerin değerinin bilinmesi gerektiğini belirterek, Bu vatandaşın vergilerinden toplanan paralardır. Eğer bu paraların bir kuruşu yanlış yere giderse vebali sizindir dedi.

 

Eker, Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü Toplantı Salonunda düzenlenen 2010 Yılında Desteklenen Projelerin Tanıtım Töreni nin açılışında yaptığı konuşmada, Diyarbakır da bu yıl Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programından 50 projenin yararlanacağını bildirdi.

 

Bakanlığın bu projelere, yaklaşık 12 milyon lira hibe katkı sunacağını ifade eden Eker, şöyle konuştu :

 

Bu yatırımlar sayesinde 503 kişi istihdama kavuşacak. Daha önce bu program sayesinde Diyarbakır da 38 proje gerçekleşti. Bu sayede yaklaşık 400 kişi iş imkanına kavuştu. Bu projeler arasında 9 tane ALTERNATİF ENERJİ kaynaklı sera yer alacak. Bu sayede Diyarbakır da yıllık 7 bin ton sera üretimi gerçekleştirilecek. Biz istiyoruz ki yoksulluktan kurtulun bu projelerle iş sahibi olun. Bu projenin amacı budur. Projelerin bedellerinin yarısını hibe olarak veriyoruz. Size verilen bu hibenin değerini bileceksiniz, bu vatandaşın vergilerinden toplanan paralardır. Eğer bu paraların bir kuruşu yanlış yere giderse vebali sizindir. Bu ağır bir vebaldir. Kimsenin milletin parasını yanlış kullanmak gibi bir lüksü yok. Hiçbirimizin yok. Bu hepimizin sırtında bir emanettir. Bu emanetin hakkını vererek, kullanmanız gerekiyor. www.haberler.com / 28.03.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR