Anadolu, Güneş Enerjisiyle Elektrik Üretimi İçin Çok Uygun

Enerji Verimliliği Derneği (ENVERDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ezinç, Anadolu’nun doğa şartları da dikkate alındığında güneş enerjisinden elektrik üretimi için çok uygun olduğunu açıkladı. Ezinç, petrol fiyatlarındaki artış nedeniyle, zaman geçirilmeden ALTERNATİF enerjilere yönelmek gerektiğini ifade etti.

 

ENVERDER Başkanı Ezinç ve yönetim kurulu üyeleri, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti`ni ziyaret etti. Ziyaretten memnuniyet duyduklarını ifade eden Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, enerjinin çok önemli olduğunu ve dünya ülkelerinin ciddi sorunları arasında yer aldığını belirtti.

 

Ali Ezinç de yaptığı açıklamada, Türkiye`nin cari açığının büyük bölümünün enerjiden kaynaklandığını, petrole ALTERNATİF olarak güneş ve rüzgar enerjisinin ülkemizde yaygın olarak kullanılması gerektiğini söyledi. Ezinç, Anadolu’nun yenilenebilir enerji kaynakları konusunda önemli bir yatırım alanı olduğunu aktararak şöyle konuştu: “Kayserili sanayiciler ve üreticiler ALTERNATİF enerji kullanımına sıcak bakıyor. Kayseri güneş enerjisinden elektrik üretimine oldukça uygun. Ayrıca, rüzgar enerjisi için İncesu, Pınarbaşı, Yahyalı ve Develi ilçeleri de dahil olmak üzere 7 trafo alım yapabilecek durumda bekliyor. Bu yatırımlar çok önemlidir. Yenilenebilir enerji kaynakları ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını azaltacaktır.” CİHAN

15.03.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR